Creat:

Actualitzat:

Des de la Confraria d’Escudellaires d’Andorra la Vella volem retre un petit homenatge al nostre Josep Anton MARQUILLÓ XANDRI, ‘QUILLO’ per als amics.

Qui era el Quillo? Doncs el Quillo era el nostre president, amb qui hem compartit molts projectes i il·lusions. Era una persona autèntica, senzilla, de la ter-ra, respectuosa i respectada per tots, però, sobretot, era molt riallera.

President seriós. No tenia mai un no per a ningú. Sempre puntual, el primer a arribar i el dar-rer a marxar. Organitzat, sabia dirigir i era una persona activa, però que molt activa malgrat les seves limitacions. Quan nosaltres hi anàvem, ell ja en tornava i a punt de tornar a marxar.

Era molt meticulós en tots els estris (fogaines, ganivets, etc.), els ganivets els netejava personalment, malgrat que ja eren nets, i se’ls guardava amb molta cura.

Andorrà com pocs, era un gran divulgador de les nostres tradicions.

Estava sempre pendent de tot i es preocupava molt perquè ningú no prengués mal i que tot sortís bé: les reunions, el mondongo, el berenar-sopar del mondongo, l’esmorzar del matí de l’escudella, els desplaçaments a Valls i a Sant Pol de Mar, el sopar de germanor... I tantes altres...

Amb el Quillo al capdavant no ens havíem de preocupar de res, estava al cas de tot i sabia delegar.

Hem perdut un puntal molt important (per no dir el més important), i ens queda un buit que serà difícil d’omplir.

Tenim moltes anècdotes, vivències, històries dins la Confraria que quedaran amb nosaltres per sempre.

L’escudella de Sant Antoni d’Andorra la Vella, sense ell, ja no serà el mateix.

QUILLO, SEMPRE SERÀS ALS NOSTRES CORS!

* Teo Armengol, En nom de la Confraria d’Escudellaires

tracking