La tribuna

'Avatar, el sentit de l'aigua'

Segurament és una de les pel·lícules més esperades de l’any

Creat:

Actualitzat:

Aviat s’estrenarà a Espanya Avatar 2 o Avatar, el sentit de l’aigua, si li posem el títol original, segurament una de les pel·lícules més esperades de l’any, sobretot per tots aquells que van gaudir d’Avatar, estrenada el 2009 i que va ser un absolut èxit de taquilla. Molt de temps, tretze anys, amb la pandèmia enmig, haurem esperat fins que el seu director, James Cameron, s’ha decidit a estrenar la continuació.

Durant els últims temps, Avatar va estar disponible a Disney+, de manera que els abonats a aquesta plataforma la podien veure. Dies enrere la van retirar per tornar-la a projectar a les sales de cinema, abans de l’estrena de la nova pel·lícula.

Què ha passat? Doncs ja s’ho poden imaginar. En veure-la en cartellera i a les sales de cine alguna gent ha pensat que es tractava de la seqüela, i no s’ha adonat que era la mateixa fins que estava asseguda a la butaca i ha comprovat que ja l’havia vist.

L’anècdota em fa pensar en el meu pare que, tot i que anava poc al cinema, quan començava una pel·lícula i veia el lleó de la Metro sempre feia la mateixa broma i deia: “Aquesta, ja l’he vista.” Broma que jo encara faig servir, de tant en tant, però tractant de controlar-me perquè a casa ja no els fa gaire gràcia.

Avatar, en la seva reestrena, ha estat la pel·lícula més vista i amb més recaptació de l’últim cap de setmana, cosa que farà incrementar encara més el seu rècord. Fins al moment és la pel·lícula que més diners ha recaptat de la història, uns 2.900 milions de dòlars.

En el cas d’Avatar alguns del clients que han entrat per equivocació ha reclamat que els tornessin els diners que havien pagat per l’entrada; desconec com han reaccionat les sales, però sembla que si han sortit de seguida és probable que els hagin tornat els diners.

També és veritat, tal com informa la revista Esquire, que de les persones que van caure en el parany moltes van optar per quedar-se, tornar a veure el film, en pantalla gran i 3D, i menjar-se unes crispetes en espera de la nova estrena.

Per si de cas, prenguin nota: Avatar, el sentit de l’aigua s’estrena a Espanya el 18 de desembre, i quan vagin a veure-la pensin que estaran una bona estona, unes tres hores, submergits en el fantàstic món dels avatars, una manera de viure cada vegada més pròxima a la realitat o en un altre tipus de realitat.

tracking