La tribuna

La Massana, una parròquia amb ànima

M’he marcat tres fites per al pròxim mandat si encapçalo el comú

Creat:

Actualitzat:

Les tres fites que m’he marcat per al pròxim mandat, si tinc la sort i l’honor de poder encapçalar el comú, són la prosperitat de la parròquia, la qualitat de vida a tots els pobles i la competitivitat tant de l’estació com del nostre teixit comercial i empresarial.

Tot va íntimament lligat. Una societat cohesionada, amb harmonia i amb esperit de comunitat, solidària i amb ànima, només és possible si tothom s’hi sent implicat i si hi ha un treball conjunt entre administració, ciutadania, voluntariat, associacions i teixit empresarial.

Tenim la sort de tenir una parròquia dinàmica, amb persones que fan crítica i autocrítica, i amb una activitat econòmica cada cop més intensa. Un dels indicadors que ho avalen és, per exemple, el creixement de les activitats comercials, que contribueix a generar llocs de treball i riquesa.

Si ens feu confiança i continuem al capdavant del comú de la Massana, seguirem contribuint a consolidar la societat del benestar, realitzant les inversions necessàries perquè la Massana sigui un bon lloc per viure, treballar i gaudir del temps lliure.

Durant els darrers anys hem desencallat vells projectes. La integració de l’estació de Pal Arinsal a la societat SETAP 365, que engloba EMAP i Ensisa, ha garantit la viabilitat del camp de neu i permetrà la unió física dels dos dominis esquiables massanencs. Ara mateix, el comú de la Massana i, per tant, tots els massanencs, som accionistes del 20% del negoci de la neu a Pal Arinsal i a Soldeu-el Tarter, cosa que inclou tant les pistes d’esquí com les escoles i els serveis de restauració i d’après-ski.

Hem guanyat en competitivitat i tenim recursos per invertir en la modernització i creixement de la nostra estació. Això ja ha repercutit i continuarà repercutint a l’economia de la parròquia i, consegüentment, a les economies familiars, ja que hi ha moltes persones que treballen en el sector turístic.

També hem assolit el gran repte de trobar una solució per al trànsit dens que es produeix a la Massana en hores punta. El comú ha tingut un paper fonamental en el desbloqueig del nou vial, que es començarà a construir aviat, gràcies al qual tindrem un centre de la Massana sense col·lapses, més tranquil i més segur. Això ens permetrà amabilitzar el centre de la parròquia, amb un pla integral, que elaborarem amb totes les parts implicades. Traslladarem també els criteris d’embelliment i pacificació a tots els pobles, perquè volem una parròquia amb més espais de convivència, amb voreres més amples i enjardinades, on sigui fàcil estacionar per fer les compres i passejar.

La Massana ha anat avançant amb el treball de cada equip comunal. Totes les persones que ens presentem a les eleccions ho fem amb la intenció de millorar la parròquia. I és molt positiu que els electors puguin decantar-se per una llista o una altra.

La nostra candidatura, formada per CC, DA i independents, està avalada per dotze anys d’experiència i per la certesa que sempre, sempre, hem complert amb els compromisos que hem adquirit amb l’electorat i tenint en compte també aquelles persones que no poden votar perquè hem de vetllar per la qualitat de vida de tots els habitants.

Donarem suport a les persones que més ho necessiten, perquè una administració competent és la que vetlla perquè tothom se’n surti. Volem anar cap a una societat més equilibrada i més justa. Ajudant les famílies amb problemes econòmics, assessorant les persones que no troben feina, oferint serveis i activitats a la gent gran, detectant problemàtiques de persones que poden estar en risc... fent tot això, estem contribuint a enfortir la nostra comunitat i a fer que la nostra parròquia tingui ànima.

* Eva Sansa, candidata a CC+DA+Independents

tracking