Les set claus
Passaràs gana
Per fi ha arribat l’estiu i per als més afortunats les vacances, i tot i que alguns ja havíem desistit ha deixat de ploure i el fred ha canviat de continent. Vestits curts per a elles i bermudes per a ells, que feia setmanes que ens ho miràvem de reüll a l’armari.
Ara, però, no us preocupeu si les heu passat magres amb l’operació biquini, o com jo GTI –glutis de titani–, perquè la gastronomia moderna ja no és l’esmorzar de forquilla o el sopar de duro. Si tens la sort de compartir algun àpat social ves preparat per al brunch, i em sap greu informar-te’n, però és possible que passis gana. L’anglicisme brunch és l’acrònim de breakfast, esmorzar, i lunch, dinar. Per tant, no faràs ni una cosa ni l’altra. Un dels plats estrella del brunch és el poke bowl, originari de Hawaii i la base del qual és peix esmicolat amb fruita, verdura, cereals i llavors. Poke significa tallar fi i bowl és el recipient en què se serveix. Aquí, però, es diu poke bowl a qualsevol amanida servida en bol i, atenció, que és el plat més fotografiat a Instagram. Adeu, paella!
Amb tanta modernitat i passió per la vida saludable, també ens haurem d’acomiadar de les cervesetes a mitja tarda o el gintònic –ja fa anys que el cubalibre ha passat a millor vida!–. Si tenim set, un smoothie, que no deixa de ser un batut de fruites però que en anglès sona molt millor. Smoothie és un derivat d’smooth, que significa suau i que és com queda tota la fruita tocada i que ja no ens menjaríem un cop passada per les fulles de la batedora.
Jo, que soc una romàntica, un dia d’aquests organitzaré un brunch innovador: poke bowl de ceba tendra i olives mortes amb oli de primera premsada i tastets de cap i pota, truita de carbassó, mar i muntanya, tripa i morro i vedella amb bolets. També hi haurà postres, de músic, és clar!, amb ratafia o moscatell. No em convencen! Això del brunch és com el còctel de gambes: una moda passatgera.