Creat:

Actualitzat:

Després de participar virtualment a la primera trobada de la Taula del pacte nacional pels drets de les persones amb discapacitat organitzada pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies, he pogut constatar els mateixos objectius que ens hauríem de marcar i que són els següents: aconseguir que les persones amb discapacitat participin íntegrament en les decisions que els afecten; trencar amb el binomi pobresa/discapacitat i que es deixin de considerar els drets de les persones amb discapacitat com una concessió i estiguin plenament incloses.

Marcar un tret de sortida i de treball amb un full de ruta clar, sincronitzar i analitzar totes les polítiques que s’estan realitzant des de totes les administracions per tal d’assegurar els drets i la plena inclusió de les persones amb diversitat funcional.

Constituir diferents grups de treball per a l’accessibilitat i mobilitat; salut i suports orientats a la ciutadania, a la presa de decisions i a la vida independent; educació i infància; inserció laboral, llibertats civils, polítiques, accés a la justícia, dones, seguretat i protecció; i sostenibilitat del sistema i el seu finançament.

Els grups haurien de treballar a partir d’un informe elaborat pel ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, la secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana i el ministeri de Salut per analitzar les polítiques públiques impulsades pel Govern d’Andorra en aquest àmbit, i des de la perspectiva de la convenció i la seva adequació legislativa i normativa tot recordant que Andorra va signar el conveni i el seu protocol opcional el 27 d’abril del 2007 i va elaborar la llei 27/2017 del 30 de novembre de mesures urgents, encara trobo insuficient la seva adequació i remarcaria: Art. 5 Igualtat i no discriminació. Art.12 Igual reconeixement com a persona davant la llei. Art.19 Dret a viure de forma independent i ser inclòs en la comunitat. Art.24 Educació.

tracking