Creat:

Actualitzat:

L’Institut Guttmann va posar en marxa el juny passat un programa de rehabilitació post-Covid inèdit a Espanya i que fins ara ja ha atès prop d’unes 70 persones, el 75% dels pacients atesos són d’entre 45 i 55 anys i un 64% són dones. Les seqüeles de la Covid poden ser molt greus, inclús en pacients joves que han passat per la malaltia. Després de passar una fase aguda i un cop donades d’alta a l’hospital, moltes persones s’adonen que tenen problemes per fer les activitats de la seva vida diària o la seva feina. A més de patir problemes respiratoris, amb falta de capacitat pulmonar que fa que es cansin de seguida o problemes de mobilitat perquè han perdut la força muscular, hi ha altres complicacions que es veuen força sovint i que afecten la memòria, la conducta, l’estat d’ànim i la capacitat per dur endavant la seva vida diària, així com problemes d’atenció i mal de cap constant.

La doctora Monserrat Bernabeu, directora assistencial de l’Institut Guttmann, ja ha explicat en vàries entrevistes que de les persones que s’han atès amb aquest programa i de les que hi ha ara en tractament, la meitat no havien passat per l’UCI, cosa que confirma que les complicacions no estan relacionades amb la síndrome de l’UCI, que inclou debilitat muscular i problemes cognitius, sinó que són causades pel virus de la Covid.

Antònia Enseñat, cap de l’àrea neuropsicosocial de l’Institut Guttmann, ha explicat que aquesta situació crea angoixa en el pacient, perquè no sap si recuperarà la seva vida normal quotidiana i laboralment, de la mateixa manera afegeix que cal centrar-se a anar pas a pas.

Aquest nou programa de neurorehabilitació post-Covid de l’Institut Guttmann el que pretén és detectar de forma precoç aquests casos i oferir-los un tractament adequat, que inclou rehabilitació funcional neuromotora, cognitivoconductual, emocional i respiratòria, per poder millorar en vuit setmanes.

tracking