Creat:

Actualitzat:

Diumenge 10 d’octubre es commemora, com cada any, el Dia mundial de la salut mental amb l’objectiu de recordar que la salut mental de cada individu és la sòlida base per a la construcció de vides plenes i satisfactòries. Des de l’Organització Mundial de la Salut ens recorden que la pandèmia de la Covid-19 ha tingut un gran impacte en la salut mental de les persones.

Alguns grups, com ara els treballadors de la salut i altres treballador de primera línia, els estudiants, les persones que viuen soles i les que tenen afeccions mentals preexistents, s’han vist especialment afectats, així com les persones grans i amb diversitat funcional. No obstant això, hi ha motius per a l’optimisme ja que durant l’Assemblea Mundial de la Salut del maig passat, els governs de tot el món van reconèixer la necessitat d’ampliar els serveis de salut mental de qualitat en tots els àmbits, de fet alguns països ja han trobat noves formes per millorar les prestacions de salut mental a les seves poblacions. La salut mental inclou el benestar emocional, psicològic i social, i ens pot afectar en la forma com pensem, sentim, actuem, prenem decisions i ens relacionem amb les altres persones. És essencial tant per a la salut en general com per a la qualitat de vida.

La salut mental no és només l’absència d’un trastorn mental, l’OMS la defineix com un estat de benestar en el qual la persona és conscient de les seves pròpies capacitats, pot afrontar les tensions normals de la vida, treballar de forma fructífera i fer una contribució a la seva comunitat. Durant molts anys la salut mental va ser relegada a un segon pla, però avui dia està molt més normalitzat que professionals de la salut ens ajudin a entendre i gestionar els nostres conflictes emocionals, i en arribar a aquest punt, vull tornar a demanar la necessitat d’incloure els psicòleg dins la cartera de serveis sanitaris, ja que és un servei del tot essencial.

tracking