Creat:

Actualitzat:

Aquestes segones festes en pandèmia, no sé per a vosaltres, però a mi personalment se m’han fet estranyes. Entre vigilàncies passives, confinaments, tests cada setmana, efectes secundaris de la dosi de reforç i positius al meu entorn, i com em deia una farmacèutica aquests dies, mirés on mirés veia coronavirus! I tot i que ja n’era conscient, m’han fet readonar-me de la importància de tenir bona salut perquè la resta d’aspectes de la nostra vida vagin bé. I per aquest motiu tenir bona salut és i serà un dels meus desitjos any rere any!

A més, m’ha fet apreciar encara més, i alhora confirmar les grans desigualtats que existeixen, el nostre sistema de salut perquè no em vull imaginar què hauria passat si aquesta sisena onada (a Andorra hem tingut aproximadament un terç del total de positius només en les darreres sis setmanes) ens hagués passat sense el percentatge de població vacunada que tenim actualment (3 de cada 4). O que en lloc de viure aquí, ho fes a Burundi on només un 0,046% de la seva població ha rebut alguna dosi, a Haití amb un 1,1% o al Iemen amb un 1,8%. Perquè en els països de baixos ingressos, no és només no tenir accés a les vacunes, és també ser tractat per un servei de salut amb uns recursos insuficients i que probablement no tinguin un respirador si calgués o unes unitats de cures intensives preparades per tractar els malalts més greus, d’aquesta o qualsevol altra malaltia.

Alhora també m’ha fet veure si cal la fragilitat de la nostra salut, tant la física, un dia estàs bé i l’altre pots estar malalt o ingressat, com la mental. Perquè les dues són igual d’importants. I per aquest motiu cal que no tinguem por a parlar obertament dels problemes de salut mental perquè només així podem trencar tabús i estigmes, prevenir-los i evitar-los. Aquest seria un bon propòsit si sou dels que feu llista!

Per això, brindem per tenir una bona salut i us desitjo un molt bon any nou!

tracking