Creat:

Actualitzat:

Hauria preferit no escriure aquest article perquè voldria dir que el conflicte armat a Ucraïna no s’estaria produint. Fa temps que les Nacions Unides adverteixen que actualment s’està donant el nombre més alt de conflictes dels darrers anys (augmentaven els locals i disminuïen els de més envergadura). Malauradament, n’hem d’afegir un altre als ja vigents com Síria i el Iemen, per citar-ne alguns.

No cal dir que en qualsevol guerra qui en paga les conseqüències són els civils, aquells precisament que no han tingut res a veure amb l’inici. Del recent conflicte a Ucraïna ja s’estan començant a donar dades de morts de civils i d’infants, però Creu Roja Internacional avisa que poden ser moltes més. Pel que fa a la infància, Unicef informa que hi ha escoles que estan patint l’efecte de les armes així com també instal·lacions de subministrament d’aigua. Això vol dir que a curt termini, els infants s’han quedat sense accés al dret a una educació i tant ells com les seves famílies poden tenir problemes per accedir a l’aigua potable i a altres serveis bàsics com els de salut. I cal afegir-hi la migració forçada, a un país veí o a una zona més segura, que moltes famílies es veuen obligades a emprendre, un camí mai fàcil i sempre incert deixant la seva vida, tal com la coneixien fins ara, al darrere.

I seguint la cobertura que n’estan fent els mitjans, m’han sorgit algunes preguntes de les quals no en sé la resposta i potser me’n podeu donar la vostra opinió. Una la vaig escoltar a un dels corresponsals i era: què hauria passat si l’OTAN s’hagués replegat i Ucraïna hagués deixat de mostrar, ara per ara, interès a entrar a l’OTAN. S’hagués pogut aturar el conflicte? L’altra és si creieu que amb Angela Merkel com a cancellera s’hauria intentat que la via diplomàtica tirés endavant.

Sigui com sigui, cal desitjar que aquest i altres conflictes se solucionin al més aviat possible.

tracking