Les set claus

Impacte

Ens hem d’esforçar per ser empàtics, amables i respectuosos

Creat:

Actualitzat:

Maya Angelou, una de les escriptores i activistes més influents del segle XX, va deixar una frase que encara avui dia continua ressonant en molts escrits: “Pot ser que la gent oblidi el que diguis i el que facis, però ningú oblidarà mai com el feies sentir.” Aquesta afirmació és particularment certa en una època en què ens trobem tan immersos en la tecnologia i les xarxes socials, que sovint ens desconnectem del que realment importa: les relacions humanes.

És fàcil pensar que el més important a la vida és el que aconseguim, el que diem o fem. Però al final, el que realment importa és com impactem les persones que ens envolten. La manera com tractem els altres, la manera com els parlem, l’empatia que mostrem cap a ells, són fets que queden gravats a la seva memòria per sempre mai més.

És per això que les persones que aconsegueixen crear un ambient acollidor i agradable al seu voltant són recordades per molt de temps després que se n’han anat. No importa quants diners hagin guanyat o quants títols hagin obtingut, el que importa és l’empremta que han deixat al cor i a l’ànima d’aquells amb què s’han relacionat.

Aquest missatge és especialment rellevant al món empresarial, on sovint s’emfatitza la importància de l’èxit econòmic i l’eficiència. Tot i això, la qualitat de les relacions entre companys de treball i clients és el que fa la diferència en última instància.

La reflexió de la gran Maya Angelou és un recordatori important que la manera com tractem els altres és fonamental per construir relacions significatives, potents i duradores. Si volem tenir un impacte positiu al món que ens envolta, ens hem d’esforçar per ser empàtics, amables i respectuosos en tot moment. D’aquesta manera, serem recordats no tan sols per allò que vam fer, sinó sobretot per com vam fer sentir els altres.

tracking