paraula i vida

Diada de la Germanor, “Gràcies per Tant”

Creat:

Actualitzat:

L’Església vol agrair l’esforç de tantes persones que col·laboren en la comunitat cristiana.

Aquest diumenge, les parròquies del nostre Principat d’Andorra celebrem el Dia de l’Església Diocesana, conegut entre nosaltres com la Diada de Germanor.

Aquesta jornada vol ajudar-nos a prendre consciència que formem part de la gran família diocesana; en el nostre cas, del Bisbat d’Urgell.

Durant el mes de novembre, els bisbats amb seu a Catalunya ens enllacem en la Cadena de Pregària per les Vocacions. Cada bisbat té assignats uns dies per pregar especialment per aquesta intenció. Al nostre bisbat ens han estat encomanats els dies 6, 16 i 26. En la pregària d’aquests implorem Déu per les diverses vocacions en l’Església: sacerdots, religiosos/es, matrimonis, vocacions laïcals.

L’Església és ben conscient que necessita l’aportació de tots. El nostre arquebisbe, Mons. Joan Enric Vives, ho escriu amb aquestes paraules en la carta dominical: “la construcció de la comunitat es va fent a la catequesi, la pastoral juvenil, la pastoral envers les famílies, les colònies i altres activitats d’esplai, els seminaris i la formació dels laics, l’atenció als malalts, l’ajut de Càritas envers els pobres i desafavorits de la societat, les missions i l’ajuda al tercer món, els mitjans de comunicació social...”.

Cada any, la Diada de Germanor porta un lema. Enguany és: GRÀCIES PER TANT. Enguany l’Església vol agrair el temps, el treball, el compromís, la varietat de capacitats i qualitats, la pregària i el suport econòmic de tantes persones que col·laboren amb l’Església.

I, més en concret, gràcies per la vostra pregària. La pregària de cada fidel que dona esperança i encoratja. És l’ànima de qualsevol activitat que es faci.

Gràcies, també, pel temps que cadascú dedica a la seva parròquia, en l’ambient social i eclesial. Pel temps esmerçat en activitats apostòliques, cadascú en el seu camp d’actuació.

Gràcies, encara, pel compromís personal, per les qualitats i habilitats disposades en bé dels altres. Què seria la nostra comunitat sense l’entrega de tants al bé comú? La paràbola evangèlica dels talents ens recorda la missió de descobrir quins dons i qualitats hem rebut.

Finalment, us agraïm sincerament les aportacions econòmiques que vulgueu fer-nos. Les vostres aportacions fan possibles totes aquestes activitats. Gràcies en nom de les persones que es beneficien de la tasca de l’Església.

tracking