Creat:

Actualitzat:

El penúltim diumenge d’octubre –enguany escau avui–, l’Església, celebrant la Jornada  Mundial de les Missions, vol fer-nos prendre consciència del deure que tots els creients tenim de fer créixer la nostra fe, de donar-ne gràcies a Deu i d’intercedir, amb mirada universal, perquè la salvació de Déu arribi a tots els homes.

Un altre deure nostre és l’ajuda econòmica al sosteniment dels sacerdots i religiosos en països de missió, finançar els seus projectes de desenvolupament  social i els centres d’atencions educatives i mèdiques.

El lema que el Papa ha escollit per enguany diu: «ANEU I CONVIDEU TOTHOM A LA FESTA (Mt 22,9). Correspon al passatge evangèlic en el qual un rei celebrava les noces el seu fill i els convidats refusaren anar a la festa. Imatge de l’home que es gira d’esquena i rebutja respondre a la crida de Déu. Els criats han sortit per camins i places i han convidat a entrar a la festa tothom qui han trobat bons o dolents. Fins que la sala s’omplí de convidats.

En la paràbola, el rei és Déu que convida. Al seu banquet celestial, hi ha convidats que no en volen saber res. I s’hi giraran d’esquena. Però, en canvi,  vindran gent del nord i del sud, d’orient i de ponent, i ompliran la sala del banquet.

La gran finalitat dels missioners és complir les paraules de Jesús: «Aneu i convideu tothom a la festa». Els qui havien refusat la invitació s’han autoexclòs de la festa mentre que els qui no comptaven ara omplen la sala.

No ens fa pensar això que mentre els nostres temples resten mig buits, en altres indrets de l’Església –Àfrica, Amèrica, Àsia...– els fidels omplen l’espai de pregària?

És la gran  missió de l’Església, dels apòstols, dels missioners: convidar al banquet de la fraternitat, de l’Eucaristia, asseure’ns en el banquet de la Glòria que Jesús ens ha parat per a tots. L’Església prepara el banquet de la fraternitat, de l’ Eucaristia, de la reunió final amb el Senyor de la Glòria que ens ha volgut.

tracking