GRUP PERFORMANZE
Formar Iberoamèrica en el món 'cripto' des d'Andorra
La consultora lidera el mercat dels infoproductes en espanyol i assessora Governs i empreses en ‘blockchain’
Rubén Gil, Óscar Tirado, Adrián Díaz i Daniel Alcaide lideren des d’Andorra una de les consultores digitals capdavanteres a Llatinoamèrica. Són els quatre socis fundadors del Grup Performanze, especialitzat en blockchain i formació digital online. El vessant més visible del grup, que amb epicentre al país té setanta treballadors repartits per cinc països, és la dels infoproductes. Lideren el mercat mundial en llengua espanyola gràcies als seus cursos de llarga durada, el més popular dels quals l’imparteixla Cryptomaster Academy, una formació de 12 mesos destinada a conèixer el mon del blockchain i els criptoactius i que en només 14 mesos d’activitat acumula 7.600 estudiants.
“Creiem que estem fent una contribució important a la societat –apunta Rubén Gil–. Oferim a través de la formació la possibilitat que les persones puguin aconseguir una font d’ingressos extra i la millora del perfil professional i, per tant, de la carrera professional.” L’empresa ha estat recentment guardonada a Florida (EUA) amb el Two Comma Club X Award, que distingeix les companyies capaces de generar més de deu milions de dòlars amb una determinada operativa de màrqueting i, en el seu cas, ho ha aconseguit amb la de formació telemàtica.
La revolució ‘blockchain’
Els quatre emprenedors són uns ferms defensors de les oportunitats que genera l’ecosistema cripto. “La tecnologia blockchain ho canviarà tot. De la mateixa manera que internet va alliberar la informació, el blockchain alliberarà l’economia”, apunta Óscar Tirado. “I els ciutadans que abans adquireixin coneixements per administrar els seus estalvis, els professionals que abans i millor es formin, i les empreses i governs que abans implementin aquesta tecnologia tindran un avantatge competitiu.” Adrian Díaz ho exemplifica: “Pots demanar un préstec posant els teus actius digitals com a col·lateral sense necessitat d’un banc. Només amb un contracte intel·ligent amb tres clics ho executes. O pots donar tu el préstec.”
En la seva opinió, un dels sectors que, encara que sembli paradoxal, més formació demandarà en criptoactius és el bancari. Les entitats requeriran professionals amb coneixements en aquest àmbit per tractar amb els clients, cada cop més interessats en aquest món. “Conviuran els dos mons: el centralitzat tradicional i el descentralitzat del blockchain, però els bancs s’hauran de posar les piles”, rebla Gil.
L’altra pota de l’activitat i absolutament complementària és la consultoria en blockchain i criptoactius. Compten amb un equip d’experts, alguns dels quals pioners, que ja feien projectes en aquesta tecnologia fa deu anys i han assessorat grans empreses i, fins i tot, països. Un dels darrers projectes ha estat un treball de consultoria per al govern de les Bahames “per assessorar-lo de com a través del blockchain es pot convertir en un referent”, afirma Gil.
Els fundadors de Performanze estan convençuts de les possibilitats que s’obren per a Andorra i es mostren disposats a col·laborar amb les institucions per donar suport a la introducció de la tecnologia blockchain. “És un país petit i seria fàcil posar-se d’acord per fer grans coses i atreure molt més capital amb les màximes garanties legals i de compliance”, argumenta Tirado. A més, apunten que els estats estan treballant per disposar de monedes digitals oficials pròpies i es pregunten: “Per què Andorra no es pot avançar i crear la seva pròpia moneda, el seu propi actiu digital basat en un blockchain nacional que actuï no com a eina d’intercanvi econòmic, sinó com a reserva de valor i ens protegeixi, per exemple, de la inflació?”
Tres raons determinants per venir a Andorra
Dos factors van determinar l’arribada a Andorra dels quatre fundadors del Grup Performanze: el bon tracte fiscal i l’existència d’una comunitat de professionals dedicats al món digital. “La nostra sorpresa va ser arribar amb les nostre famílies i constatar que la qualitat de vida és extraordinària, incomparable a qualsevol altre país europeu. Vens per dos motius i et quedes pel tercer”, apunta Óscar Tirado. La qualitat de la infraestructura i de les connexions d’internet també ajuden. Daniel Alcaide explica que, tot i tenir oficina, la major part del temps treballen des de casa: “Amb una connexió a internet que funcioni bé ho tenim tot resolt.” Però no tot són avantatges. La seva activitat es veu condicionada perquè no poden usar dues de les eines més comunes a l’hora de fer pagaments com són Pay-Pal o Stripe. Els bancs “proporcionen les seves pròpies alternatives”, però “no estan al nivell de les grans plataformes”, apunta Adrian Díaz. Els fundadors de Performanze lloen les grans oportunitats que es generen a Andorra per la concentració de molt talent innovador, especialment en l’àmbit digital, en un territori molt petit. Per articular els cursos s’alien amb especialistes en diverses àrees com els criptoactius, el sector immobiliari o el trading. “La major part dels socis formadors de les diferents escoles els hem conegut a Andorra”, explica Díaz.
transformacio-digital-2022
Pilar Escaler: “La digitalització canvia 180 graus la manera de relacionar-nos”
transformacio-digital-2022
Montse Font: “Busquem la millora contínua de l'experiència del nostre client”
transformacio-digital-2022
Xavier Herver: “L'administració electrònica ens permet anar tots a l'una”
transformacio-digital-2022
Josep Majoral: “L'e-administració agilitzarà els tràmits al ciutadà i al personal”
transformacio-digital-2022
Javier Planelles: “Hem d'usar la tecnologia sense oblidar que la nostra raó de ser és el client”
transformacio-digital-2022
Jordi Eslava: “Seguirem digitalitzant els processos que ens permetin guanyar eficiència”
transformacio-digital-2022
Lluís Hernández: “Complir la protecció de dades aportarà valor afegit a les empreses”
transformacio-digital-2022
Enric Martí: “La gestió i anàlisi de les dades és la base de les decisions empresarials”
transformacio-digital-2022
Manel Orobitg: “Si l'empresa no és eficient no serà competitiva i morirà”
transformacio-digital-2022
Àngel Alonso: “El programa de fidelització juga un paper clau en l'estratègia”
transformacio-digital-2022
Laly Sánchez: “Si les persones no l'acompanyen, la transformació es queda al calaix”
transformacio-digital-2022
Jacques Gascuel: “La seguretat dels serveis de missatgeria és insuficient”
transformacio-digital-2022
Andreu Tomàs: "Digitalització i ciberseguretat són una inversió, no un cost"
transformacio-digital-2022
Pere Vandellós: “El teletreball es basa en el binomi de confiança i responsabilitat ”