Vila assegura que el comú podrà afrontar el pagament dels salaris

El cònsol major lauredià es mostra “optimista” respecte a la situació financera per sufragar les factures a curt termini

46323.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Així ho va expressar un cop finalitzada la recepció que l’arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, va oferir als nous mandataris comunals al Palau Episcopal de la Seu d’Urgell. “Les nòmines es podran pagar, sí. Jo crec que sí, sóc optimista i considero que aquests pagaments a curt termini, tant de nòmines com de proveïdors, es podran fer efectius”, va assegurar en declaracions al Diari. Vila no va voler avançar, però, quan tindrà lloc la reunió amb els bancs que ha de servir per renegociar el deute i buscar noves línies de finançament, ja que és una tasca que, al seu entendre, s’ha de dur a terme un cop es defineixin les àrees del nou comú. En aquest sentit, va indicar que demà la corporació local es reunirà per “fixar quin serà el calendari a seguir i establir les tasques que tenim per davant”, en una trobada que servirà per establir les diferents àrees comunals i en quins consellers recauen les diverses responsabilitats. El cònsol lauredià va recordar que “primer de tot cal constituir les comissions del comú, s’ha de fer la delegació de tasques. A partir d’aquí, va agregar, “és quan començarem a tenir les reunions amb les entitats bancàries”.

Negociacions complicadesUnes negociacions que el cònsol de Sant Julià de Lòria preveu especialment complexes. “Els bancs, negociant, no són gens fàcils”, va afirmar, posant en relleu que el comú de Sant Julià no travessa pels millors moments des del punt de vista financer. “La situació és complicada”, va ressaltar, “perquè no és el mateix el moment actual que el que es vivia uns anys enrere”. Preguntat, però, sobre l’estat real de les finances comunals, i si és especialment preocupant, el nou mandatari comunal es va mostrar prudent a l’hora d’avançar esdeveniments. “En parlarem d’aquí a quinze dies, quan haguem estudiat bé quina és la situació. A hores d’ara em sembla precipitat dir-ho”, hi va afegir. Tot i això, Laurèdia en Comú ja va destacar recentment que una de les primeres accions que duria a terme la nova majoria seria la de reestructurar el deute amb els bancs per salvar la situació del comú, llastada pel delicat estat dels comptes de Camprabassa, l’explotadora de Naturlandia. La societat ja va veure aprovat a final d’any un nou crèdit extraordinari de prop de 500.000 euros, el que assegura el pagament dels deutes a més curt termini. En tot cas, des de la plataforma política es va afirmar que la tasca del nou equip de govern se centrarà a eixugar el deute al màxim i prioritzar la contenció de la despesa. Així mateix, l’executiu de Toni Martí també s’ha ofert a ajudar el comú per fer front a la situació en què es troba. De fet, el mateix cap de Govern va assenyalar que la primera reunió que mantindrà en la propera ronda de trobades amb les noves corporacions serà amb Sant Julià de Lòria. Paral·lelament, el comú té previst encar­regar auditories per conèixer quin és l’estat real dels comptes públics lauredians.

tracking