22 restaurants participaran a les jornades ‘Lo Mandongo’
A partir de demà oferiran plats on el protagonista serà la carn de porc
La novena edició de Lo Mondongo s’allargarà fins al 29 de febrer i comptarà amb la participació de 22 restaurants –tres dels quals han obert portes recentment–, així com cinc hotels. Els establiments oferiran menús variats –que costaran entre 15 i 29 euros– en què el protagonista, des dels aperitius fins a les postres, serà el porc. En aquest sentit, es cuinaran plats com vieires arrebossades amb cotnes, galta de porc confitada amb castanyes, hamburguesa de peu de porc amb bolets o carpaccio de llom amb vinagreta de tòfona. El cuiner d’un dels establiments participants, Pablo Urcelay, del restaurant Elmo, va explicar ahir durant la presentació de la iniciativa gastronòmica que es va sentir atret per la proposta perquè “vam trobar interessant unes jornades centrades en una tradició consolidada com la matança del porc”. De la seva banda, el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Sergi Balielles, va anunciar que el comú impulsarà més jornades d’aquest tipus. “L’objectiu és programar un calendari d’esdeveniments gastronòmics vinculats amb les diferents èpoques de l’any”, tal com es fa amb el calendari esportiu o cultural, va remarcar. Les jornades gastronòmiques Lo Mandongo s’emmarquen en el programa de la Massana Fogons, un esdeveniment que segons va destacar ahir Balielles es vol seguir potenciant a través del “treball conjunt” entre el comú i els restauradors de la parròquia. L’any passat van participar a la iniciativa un total de 24 restaurants, dos més que enguany. Els establiments van repartir uns 1.200 menús durant els 40 dies que va durar Lo Mandongo.