Martí considera “just” que tots els cònsols cobrin el mateix sou

El cap de Govern considera que les diferències salarials són “molt importants” i avisa que “arribarà el moment de parlar-ne”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En aquest sentit, creu que seria “molt més just” que “tots els cònsols cobressin el mateix” independentment del volum de feina que tinguessin. “Em sembla que seria una bona cosa”, va dir ahir des de l’escudellada popular d’Escaldes-Engordany. A més, tot i que va posar de manifest que “ara no és el moment de parlar-ne” –“perquè obriríem una polèmica general que el cap de Govern no vol obrir”, va recalcar–, sí que va voler deixar clar que “arribarà el moment de parlar-ne”. Preguntat per l’augment de sou dels cònsols i consellers d’Encamp, Martí es va mostrar “content” pel fet que la majoria hagi renunciat a la tretzena paga extra i va lloar que hagin “rectificat”. “Ells han entès que ara no és el moment d’augmentar-se el sou. Han rectificat”, va resumir, i va assegurar que els cònsols encampadans van prendre la decisió de renunciar a l’augment l’endemà d’aprovar-lo en sessió de comú “amb total independència”, sense que ell els ho demanés. Des de la plaça dels Dos Valires, on ahir es van repartir unes 2.500 racions d’escudella als veïns, Martí va anunciar que aquest 2016, any que es restablirà la paga dels funcionaris a qui se’ls va retallar, ell seguirà amb el sou congelat. “No hi haurà aixecament de la retallada per al cap de Govern”, va afirmar. “En aquest moment que la classe política no està gaire ben vista els polítics hem de donar exemple”, va concloure. De la seva banda, el cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, va explicar que han seguit “de lluny” l’afer dels sous d’Encamp –malgrat que fa quatre anys els dos cònsols es van veure immersos en la mateixa polèmica i van acabar fent marxa enrere– i va subratllar el fet que finalment “s’hagin acabat abaixant el sou”.

Accions legals a EncampDes de l’escudellada d’Encamp, el conseller del PS Jordi Marse­nyach va anunciar que estudien emprendre accions legals contra la rebaixa del sou de la minoria. Marsenyach va criticar que “es discrimini un conseller d’un altre”, i va afegir que els cònsols “no són ningú per fer-ho”. De la seva banda, el cònsol major, Jordi Tor­res, va lamentar que s’hagi creat “un enrenou” i tot plegat s’hagi entès com “un augment de sou” quan la graella salarial “és la que és”, mentre que el conseller de Liberals d’Andorra Jordi Troguet va celebrar que la majoria “hagi reaccionat” i que “només hagi estat una petita picabaralla de salaris”. Finalment, el ministre Jordi Tor­res va qualificar de “bona decisió” que es vulgui destinar la paga a “fer un procés participatiu”.

tracking