Sant Antoni reparteix 11.000 plats d’escudella al Principat

46490.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A Encamp, l’escudellaire major, Àlex Arnó, ho recordava minuts abans del repartiment i assegurava que “seguim la recepta tradicional, la de l’escudella que es va fer per primer cop fa vint-i-nou anys”. Les vendes de plats eren constants, i mentre es feien els encants, la cua per recollir l’escudella creixia. Entre els comensals, alguns de veterans com l’Anna Maria, que després de 12 anys col·laborant en el repartiment, aquesta vegada s’ho mirava asseguda. “És una tradició molt maca, l’únic problema és el fred que passes”, afirmava. Al seu costat, dues debutants, l’Ainoha i la María. Vingudes de Valladolid i Madrid, fa poc que són al país, però van voler provar la menja. En total, més de 1.500 racions repartides. Fora d’Encamp, gairebé el mateix guió. A Escaldes, es preveia repartir 2.500 racions, 500 més que l’any passat. A la Massana es van superar les 1.500 i a Canillo es van donar unes 900 racions de vianda. La més concorreguda va ser la de la capital, amb 4.500 racions.

tracking