La majoria culpa UL del crèdit per a Naturlandia

Consideren que la gestió de l’anterior mandat ha abocat la nova majoria a tirar endavant la mesura, per pagar despeses no pressupostades

46622.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La corporació va donar llum verd a la mesura en la primera sessió del mandat, divendres a la tarda, amb els vots en contra dels tres consellers de la minoria. Especialment crític es va mostrar Jordi Lorente, de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), qui creu que “si les coses s’haguessin fet correctament” en l’anterior mandat, “ara no estaríem comprometent encara més el comú”. Al seu entendre, aquesta era “l’única sortida possible”, ressaltant que la decisió adoptada en la sessió de comú de divendres a la tarda “era la més encertada”. “Si el comú anterior no va gestionar correctament les seves finances”, va agregar el representant d’SDP, “tota la responsabilitat del que ha passat ara és seva”. A més, Lorente va carregar contra el fet que el conseller de la minoria Joan Albert Farré “digui ara que l’aprovació del crèdit sigui una operació poc transparent”, quan “tot l’anterior mandat va estar marcat per la manca de transparència”. Accions legalsEn aquest sentit, va recordar que l’anterior minoria “va arribar a emprendre accions legals perquè l’equip de govern no facilitava informació. Si algú ha presentat demandes per manca de transparència hem estat nosaltres”, va ressaltar Lorente, qui va insistir que “no podíem arribar a imaginar que la situació del comú seria tan dolenta”. Des del mateix punt de vista, l’exconseller de l’oposició i fins fa poc militant del Partit Socialdemòcrata (PS) Rossend Areny –vegeu requadre–, va admetre que “sabíem que l’estat financer de la corporació era força complicat, però no tant per haver d’arribar a demanar un crèdit de tres milions i mig d’euros. És gairebé el doble del que ens pensàvem”, va destacar. Areny va lamentar que el fet que aquesta xifra hagi de ser pressupostada en els comptes per al 2016 “deixarà molt poc de marge de maniobra al comú” a l’hora de fer inversions. A més, va recordar que, a banda d’aquests 3,5 milions, n’hi ha altres 2,5 que també es deuen als bancs, el que deixa la corporació “en risc de superar el límit legal d’endeutament, si es que no ho ha fet ja”, va advertir. Igual que Jordi Lorente, Areny va subratllar que “és evident que la culpa és del mandat anterior. Durant aquests últims quatre anys ja ho anàvem dient, que la manera de fer hipotecaria els mandats successius”. Així mateix, també va titllar de “vergonyoses”, les acusacions d’opacitat llançades per Farré. “Em vaig sentir ofès”, va assegurar l’exconseller, recordant que “aquestes despeses corresponen a compromisos que ja estaven contractats i executats, però que no figuraven al pressupost. Ara les empreses, legítimament, volen cobrar”, va concloure.

ROSSEND ARENY DEIXA EL PS

L’exconseller de la minoria del comú de Sant Julià de Lòria va deixar la militància del Partit Socialdemòcrata (PS) a començament d’any, segons va assenyalar ahir el mateix polític. De fet, va informar de la decisió en un post a Facebook publicat el passat 6 de gener, on feia constar que “em vaig presentar fa quatre anys a les eleccions comunals amb el PS, i ara s’ha esgotat un mandat d’aprenentatge amb aquestes sigles”. En aquest sentit, i com ja havia avançat en diverses ocasions, Areny aposta per conformar una plataforma d’independents desvinculada de les sigles dels principals partits andorrans. “Crec fermament en la construcció i consolidació d’una plataforma que integri diferents sensibilitats per seguir implicat activament a contribuir a la prosperitat de Sant Julià. I la millor fórmula és, a dia d’avui, des de la meva independència política”, argumenta, afegint que “tot i no haver-me presentat” als últims comicis “continuaré treballant des de l’honestedat”.

tracking