Martí fa una crida a la complicitat entre comuns i el Govern per reduir l'endeutament

Baró ha mostrat la seva col·laboració per treballar colze a colze amb el Govern

46661.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Així ho ha donat a conèixer aquest dilluns al matí als cònsols de la Massana, David Baró i Raul Ferré, durant la tercera reunió mantinguda juntament amb la secretària d'Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudi, per definir la remodelació de la Llei de competències i transferències. El cap de Govern ha reconegut la delicada situació financera que travessa el Govern i per això, ha considerat necessari conèixer la capacitat inversora de cada comú per aconseguir tancar l'acord institucional en menys de dos anys. Per la seva banda, Baró ha mostrat la seva col·laboració per treballar colze a colze amb el Govern i creu que la complicitat que demana el cap “permetrà veure com quedarà el rol de cadascú”. Així doncs, ha reconegut que no és el moment de fer grans inversions sinó que “hem de ser realistes i acostumar-nos al nivell d'ingressos que hi ha”.

El cap de Govern, Toni Martí, i la secretària d'Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudi, segueixen la ronda de trobades amb els cònsols per tal de definir l'actualització de la Llei de competències i transferències. Aquest dilluns ha estat el torn de la Massana, on els cònsols, David Baró i Raul Ferré, els han rebut a Casa Comuna i han mantingut una reunió de poc més d'una hora per copsar la realitat de la parròquia a nivell de comptes, funcionament i projectes.

El cap de l'Executiu considera necessari fer un mapa de la realitat global dels set comuns i del Govern per aconseguir assolir la remodelació de les competències i transferències en menys de dos anys. En aquest sentit, el cònsol major de la Massana, David Baró, que ha explicat que treballen amb una base d'ingressos estabilitzada a 13 milions d'euros, ha mostrat la seva predisposició per treballar tots plegats, ja que “la situació del Govern no ha millorat, hem de ser realistes i acostumar-nos al nivell d'ingressos que hi ha”.

Martí ha reconegut que el Govern té dificultats econòmiques, i com a exemple ha citat el pressupost del 2016 amb 30 milions d'euros de dèficit, i el fet d'haver agafat diners de la parapública Andorra Telecom. En aquest sentit, ha advertit que s'esperen reptes molt importants i es pot produir la caiguda d'ingressos, per això ha demanat complicitat entre comuns i el Govern perquè “l'Estat no s'endeuti més i aconseguim arribar a nivells d'inversió raonables”.

En els pròxims dies, els cònsols de la Massana rebran també la visita del ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, per tractar les inversions dels propers anys.

tracking