Marsol es compromet a pagar el GAdA pendent des del 2008

Marsol afirma que hi ha treballadors a qui tan sols se’ls ha de canviar la valoració mentre que a d’altres se’ls haurà de compensar econòmicament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cal recordar que la justícia ha donat la raó als empleats públics indicant que la rebaixa lineal del 10% que la corporació havia aplicat a les valoracions de la gestió de l’acompliment dels anys 2008 i 2009 no s’ajustava a dret. Ja en l’anterior mandat, l’aleshores cònsol, Jordi Minguillón, va assegurar que el comú compliria la sentència i pagaria els diners que devia als empleats. Un cop fet el canvi al capdavant de la corporació, Marsol ha volgut deixar clar que la seva voluntat és tancar el tema i pagar als treballadors. Ara bé, tal com va explicar als representants del Sitca, “caldrà temps”. I és que la cònsol va indicar que seguint el que estableix la sentència s’haurà de fer un repàs de la situació, de forma individualitzada, per determinar com aplicar la resolució judicial. “El departament de Recursos Humans es posarà a treballar aviat i ens mirarem cas per cas”, va afirmar, i va afegir que a més de revisar les valoracions, també cal veure quines són les compensacions econòmiques que s’han de preveure. “Sabem que hi ha casos on tan sols caldrà un canvi a la valoració i no implicarà cap compensació econòmica, però en d’altres seran necessàries les dues coses”, va aclarir.

ComprensióMarsol va assegurar que la trobada havia estat positiva i que “l’actitud és constructiva”, per la qual cosa es va mostrar convençuda que no hi haurà problemes per resoldre el cas. En aquest sentit va assegurar que les explicacions havien convençut als membres del Sitca i que aquests els havien manifestat el seu acord en tot moment. “Els hem deixat clar que s’ha de fer i ells estan tranquils. Ens han dit que no hi ha pressa”, va explicar. Malgrat els intents del Diari per contactar amb algun membre del sindicat perquè fes una valoració de la trobada, no va ser possible. Cal tenir present que des del sindicat s’havia expressat cert neguit després de l’anunci de Minguillón perquè consideraven que les explicacions de l’anterior cònsol no eren prou clares i per tant se’ls generava dubtes de com es preveia aplicar la sentència. Així doncs, i tenint en compte que les intencions de la majoria és fer una revisió individualitzada, la mandatària de la capital va indicar que per ara no s’ha previst una partida concreta de diners en el pressupost del 2016. “Ara és difícil establir una xifra i tampoc sé si les que s’havien donat fins ara s’ajusten amb el que ens trobarem o no”, va admetre Conxita Marsol, que va explicar que els diners s’aprovisionaran un cop es tingui clar què s’ha de pagar a cada treballador “i si cal fer un crèdit extraordinari, el farem”.

Clima laboralLa trobada amb els treballadors també va servir perquè aquests poguessin posar sobre la taula alguns dels seus neguits. En aquest sentit, un dels temes que van sorgir va ser el del clima laboral. Marsol va assegurar que malgrat el poc temps que fa que han entrat a treballar “ja han notat un canvi en la relació entre els consellers i el personal dels diferents departaments. Estaven preocupats per la falta de relació”. De fet, la cònsol considera que “ells només volen ser escoltats”. Així doncs, va assegurar que el seu tarannà serà el de potenciar el diàleg. “Ens van expressar el neguit que tenien pel nombre d’expedients que s’havien obert fins ara i ja els hem dit que nosaltres intentarem parlar. Volem un clima de diàleg, malgrat que és evident que si en algun cas és necessari també s’obriran expedients”, va exposar. Amb tot, es va mostrar confiada que les relacions milloraran aviat.

tracking