El comú estudia si incorpora més personal perquè hi ha “mancances”

El cònsol obre la porta a més contractacions en afirmar que hi ha algunes mancances per obtenir un funcionament “òptim”

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Segons va indicar durant la sessió de consell de comú, s’han detectat “mancances” en alguns departaments i ara que “la situació financera ha canviat” va deixar la porta a oberta a intentar pal·liar la situació amb noves contractacions. De fet, la qüestió es va plantejar després que el conseller del PS Joan Sans alertés de les necessitats del departament de comunicació, on precisament s’ha contractat una empresa d’assessorament per un import de gairebé 22.600 euros. En la roda de premsa posterior al ple, Torres va reiterar que “hi ha departaments que per tenir un òptim funcionament els faria falta personal”. En aquest sentit, va anunciar que s’ha començat a fer una anàlisi amb els caps de departament per, posteriorment, encarregar un estudi que determini “quin nombre de personal necessitaríem, quin perfil i si realment aquesta necessitat és imperiosa”. En funció dels resultats “veurem si fem noves contractacions”. La mesura té el suport dels consellers del PS, que van recordar que ja el mandat passat es va anunciar aquest estudi i encara no s’ha dut a terme. Des del Liberals d’Andorra, Maribel Lafoz va defensar que es faci un pas més i es reavaluïn feines. “Els llocs de treball evolucionen i s’ha de reavaluar. Es valora què fa el treballador, veient si compleix o no amb les tasques que se li assignen i si no també és un motiu per justificar la formació adient”, va explicar, tot reclamant que es valori el personal de què disposa el comú “abans de contractar gent de fora”.

CríticaMalgrat tot, des del PS es va criticar el fet que l’empresa assessora de comunicació s’hagi contractat per adjudicació directa. “Ho poden fer, però 22.600 euros adjudicats a dit fan mal als ulls. És més transparent fer un edicte”, va indicar el conseller Pere Marsenyach, que també va remarcar que “tots els comuns de DA adjudiquen a la mateixa empresa, per tant, hi ha moltes coses al darrere”. D’altra banda en la sessió d’ahir es va informar que a partir d’ara els arrendataris dels cortons propers a nuclis urbans o carreteres generals tindran l’obligació de tancar-los físicament amb filat elèctric, a més de posar-hi vigilància amb un pastor. La mesura busca evitar els accidents amb animals que es van produir en nombroses ocasions l’estiu passat. En cas que no es compleixi amb la normativa, els llogaters s’enfronten a multes d’entre 600 i 1.200 euros. La mesura va ser ben valorada per tots els grups representants a la corporació. El cònsol va explicar que confien que les accions donin resultat, però va assegurar que si no és així “es pot anar més enllà” amb un tancament més reforçat.

TORRES GARANTEIX QUE EXPLICARAN A LA FISCALIA L'AFER DEL DESPATX DE SANS

El cònsol major va confirmar ahir que el comú ja ha rebut la notificació de la fiscalia després de l’acció que ha decidit emprendre el conseller de la minoria socialdemòcrata Joan Sans, que ha posat en coneixement de l’organisme que se li va buidar un armari del seu despatx i se li van endur l’ordinador sense avisar-lo. Jordi Tor­res va indicar que “no es tracta d’una querella criminal ni s’imputa res delictiu”, i que ara és una qüestió que estan analitzant els juristes del comú. Davant d’aquesta situació, va apuntar que esperen que la fiscalia demani al comú explicacions del cas i, en aquest sentit, va garantir que “explicarem els motius que van generar el fet i a partir d’aquí serà la fiscalia qui decideixi si tira endavant alguna acció o no”. Sobre l’opció escollida per Sans, el cònsol va indicar que “no tinc res a dir perquè hi té dret i cadascú és responsable de les seves accions”. No obstant això, va recordar que quan el conseller de la minoria va fer notar el seu neguit durant el primer ple del mandat, des de la majoria “ja li vam dir que ho compartíem i li vam demanar disculpes”. Sans va assegurar al seu dia que no busca “unes conseqüències”, sinó deixar constància del fet i garantir que no es faci un mal ús de la seva informació.

tracking