Passarel·la de la plaça del Poble al Consell

Govern es farà càrrec del cost de la construcció i la corporació local considera que contribuirà a impulsar la zona del centre històric

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’anunci es va fer en el marc de la reunió que van mantenir els cònsols de la parròquia, Conxita Marsol i Marc Pons, amb el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, el de Turisme i Comerç, Francesc Camp, i la secretària d’Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudí. Es tracta d’una infraestructura que ja es preveia en el projecte inicial de construcció del nou Consell General i des de la corporació es va mostrar la satisfacció per la notícia, ja que es considera que contribuirà a impulsar tant la part alta de l’avinguda Meritxell com el centre històric. “Es podrà fer una mena de circuit tancat d’una banda a l’altra”, va destacar el cònsol menor, Marc Pons, que hi va afegir que es dotarà d’uns acabats que s’integrin a l’entorn i al roc on anirà a desembocar i que, a més, permetrà als visitants disposar d’una vistes “especta­culars”. Preguntat per la qüestió, el ministre d’Ordenament Territorial va assegurar que amb la construcció de la passarel·la “es posarà el punt final a les obres del Consell”. Torres, però, no va detallar la inversió total que tindrà la infraestructura. Això sí, va recordar que serà a càrrec, totalment, de les arques del Govern, tal com estava previst en els convenis que es van signar. El ministre també va destacar que una altra de les inversions importants que tindrà la capital serà el tan desitjat enderroc de la Casa del Benefici. “Tenim la partida pressupostària per tirar a ter­ra l’immoble i després l’adequació dels espais serà a càrrec del comú”, va explicar Torres, remarcant que ja feia temps que es considerava que en aquest edifici “s’hi havia de fer alguna cosa”. Pons també va celebrar aquesta obra i va destacar que la corporació local s’encarregarà de l’embelliment dels entorns, d’un emplaçament on en principi es preveu fer una nova plaça. Tot plegat forma part de la reordenació de la zona que també es preveu en el pla de protecció de l’urbanisme que es va elaborar durant el mandat passat. De fet, el comú preveu una millora important dels entorns amb les intervencions que puguin dur a terme alguns privats. “El contingut històric que hi ha al nucli antic d’Andorra la Vella no el tenen enlloc més del país i cal posar-ho en relleu”, va explicar el cònsol, que considera que la zona “té molt futur i aquestes inversions són molt importants”.

Avinguda MeritxellD’altra banda, en la reunió el comú també va expressar la voluntat d’impulsar el procés per convertir la part baixa de l’avinguda Meritxell en zona per a vianants, i així donar continuïtat al tram comercial sense vehicles de l’avinguda Carlemany d’Escaldes-Engordany. A més, i pel que fa a projectes turístics, la capital aposta per consolidar-se com a destí de turisme de congressos amb l’acollida de tres grans cites durant el 2017, entre les quals el de la Fiabci (Federació Internacional de les Professions Immobiliàries). Per últim, el Govern va informar que al setembre acabaran les obres de l’estació d’autobusos i serà operativa a final d’any.

tracking