El comú invertirà dos milions en obres d’embelliment a la parròquia

Els projectes principals són la millora de les voravies d’un tram al centre del poble i la reforma del passeig Mojácar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És l’estimació que fa la cònsol menor de la par­ròquia, Esther París, que va afirmar que la xifra definitiva “dependrà dels ingressos però si continuen havíem previst entre un milió i mig i dos milions d’euros anuals” i s’ha d’acabar de definir. Els diners es destinarien bàsicament a fer obres d’embelliment tant a Encamp com al Pas de la Casa. París va explicar, en una entrevista a COPE Andorra-AD Ràdio, que el 2011 es va aprovar un projecte de reforma de les voravies de les dues avingudes principals d’Encamp “i ara l’hem reprès per veure quin cost tindria poder fer un tram del centre del poble”. L’altra gran acció seria executar els treballs que estan pendents al passeig de Mojácar, on la cònsol menor va recordar que ja s’ha dissenyat el projecte “i ara l’hem de fer, perquè té un tros tancat perquè les vigues estan malmeses i s’han de canviar”. La mandatària va destacar que les inversions que es faran no inclouen obres de molta envergadura, perquè l’objectiu també “és mirar tot l’embelliment de la parròquia de pintura i senyalització que no són grans projectes però donen valor afegit”.

Millores al Pas en 20 anysEl que sí serà més visible és la remodelació que s’ha planificat al Pas de la Casa. Una iniciativa que compta amb la participació de Govern i que el comú vol començar a treballar. Esther París va assenyalar que s’hi ha de posar una partida per desenvolupar el pla d’embelliment i es pretén treballar coordinadament amb l’executiu per concretar les millores en accions efectives i visibles a la vila fronterera. I?va puntualitzar que “el projecte és molt important i s’ha de fer en molts anys, potser d’aquí a vint anys encara s’estan fent cosetes. És una inversió molt elevada –per poder assumir-la de cop– i no pots capgirar l’estructura del Pas de la Casa en dos anys”. La cònsol menor va remarcar que l’embelliment previst “s’ha de fer en globalitat i el primer any no sé quina serà la partida, potser aquest any fas amb 100.000 euros i el següent te n’has d’anar a un milió”. Alhora va indicar que les accions de Govern i el comú respondran al què permeti el pressupost de cada administració “però anirem coordinats en les actuacions. Govern ha destinat 500.000 euros aquest any i nosaltres no ho sabem”.

Estudi del conveni amb SAETDELes millores que han començat al Pas són les que assumeix Saetde que es van vincular a l’acord que van tancar amb l’administració encampadana per ampliar la concessió de Pas de la Casa-Grau Roig i canviar algunes condicions respecte al text vigent. El comú havia previst un període de tres mesos per determinar quina fórmula es trobava per encaixar el nou conveni amb la societat en el marc legal. De moment no hi ha solució. Esther París va indicar que l’acord “està en mans dels advocats per mirar la manera de lligar-ho, és una cosa una mica lenta i les dues parts en són conscients però les coses s’han de fer bé i lligar-ho en l’àmbit jurídic no és fàcil”. La cònsol menor va comentar que encara no s’ha decidit si s’amplia la concessió actual o se’n fa una de nova. “S’està estudiant, s’està buscant la fórmula. Hi ha un parell d’escenaris i un és fer una nova concessió, un concurs públic”, va precisar, per afegir que la corporació espera que “no s’allargui molt més però les coses poc a poc i ben fetes tenen la seguretat que surtin millor”. París va destacar que el comú està millorant l’atenció al Pas perquè ara setmanalment un conseller es trasllada i “està funcionant força bé, l’últim dia va tenir quatre visites”, va valorar, i va recordar que també hi haurà una treballadora social dos dies al poble “per mirar de detectar les possibles mancances que hi hagi i estar més propers”.

SUBHASTA PER ALS PISOS DEL PAS

L’ús que es donarà al pisos del Pas que el comú va rebre en cancel·lar la concessió amb Gevivasa no està encara definit. La cònsol menor va recordar que són unes vint unitats, entre habitatges, locals i pàrquings, i va destacar que la decisió va quedar una mica parada perquè era el final del mandat anterior i va afirmar que en tot cas la fórmula a seguir “serà una subhasta pública perquè és un bé públic”. París va afirmar que es parlarà amb tots al comú, inclosa la minoria “perquè és un tema prou important” i va indicar que si hi hagués algú interessat en la compra “la subhasta es faria amb més seguretat”.

tracking