El comú farà un mercat de Nadal de referència al sud d’Europa

S’ubicarà a la plaça del Poble i acollirà parades i activitats paral·leles com tallers, cantades, animacions i una “fàbrica de regals”

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Aquest és el projecte que va presentar ahir el comú d’Andorra la Vella com l’“estrella” del pressupost d’aquest any, segons va afirmar la cònsol major, Conxita Marsol, la qual va avançar que s’hi destinarà una partida que oscil·larà a l’entorn dels 200.000 euros. S’ubicarà a la plaça del Poble, començarà pel pont de la Puríssima i acabarà passat Reis i no tindrà “res a veure” amb les fires de Nadal tradicionals. Combinarà “la singularitat, l’originalitat, la contemporaneïtat i, alhora, les tradicions andorranes”, va detallar el cònsol menor, Marc Pons. Inicialment s’hi encabiran unes 25 parades que fugiran del concepte de caseta tradicional ja que formaran un espai que facilitarà el comú i que s’emmarcarà en “una decoració uniforme” on, a més, hi haurà lloc per a altres iniciatives per dinamitzar el conjunt del centre històric. “No volem donar-li la típica imatge de paradetes, sinó fer com un poblet de Nadal. Un espai únic amb zones diferenciades segons la tipologia del producte”, va precisar Pons. Així, a més de les parades on els comerços de la capital i el país podran postular-se per vendre-hi els seus productes, s’organitzaran activitats paral·leles, com animacions, escenificacions de costums i tradicions, petits tallers, cantades de nadales, intervencions urbanes d’artistes del país, photocalls, un pessebre o una fàbrica de regals per als infants. A més, es buscarà que els establiments tematitzin els aparadors i façanes amb la idea d’acabar creant “un circuit tancat que alterni experiència i modernitat” i que abraci l’avinguda Príncep Benlloch, tot el centre històric i la part alta de l’avinguda principal. De la seva banda, Marsol va posar de manifest que la voluntat és que el mercat doni “un impuls econòmic” a la capital amb l’objectiu d’aconseguir que els visitants arribin al centre històric. En aquest sentit, va afirmar que s’instal·larà una gran pantalla per anunciar el mercat a la plaça de la Rotonda i també s’anunciarà a la Margineda “perquè el turista de l’avinguda Meritxell pugi fins a dalt i els que arribin primer aquí trobin la zona comercial i vagin cap a l’avinguda Meritxell”. Pons va assenyalar que es treballarà amb comerciants del país però també amb empreses de fora per importar productes. Els cònsols van defensar la necessitat que sigui una zona “molt lluminosa i amb producte europeu” que, a més, estigui oberta a realitzar intercanvis internacionals. En aquest espai global amb el mercat com a epicentre s’hi construirà, també, una pista de gel adaptada a l’espai. “Volem un producte completament innovador on també hi tingui cabuda la part més típica d’Andorra”, va resumir Marsol.

MERITXELL PER A VIANANTS, A ESTUDI EL MES VINENT

El compromís de fer l’avinguda Meritxell per a vianants des de la plaça de la Rotonda fins al carrer de la Unió es començarà a estudiar a principis de març. Ho va assegurar ahir Conxita Marsol després de reunir-se amb el president de la?Cambra de Comerç, Marc Pantebre, el qual va manifestar el seu suport a la corporació. Segons va explicar Marsol, a començaments del mes que ve es faran les primeres visites a comerciants per tal que “estiguin d’acord amb nosaltres que la part baixa sigui per a vianants”. La mandatària va assegurar que seran els botiguers els qui tindran “la darrera paraula” tot i que va refermar que el comú treballarà perquè la proposta “sigui possible”.

tracking