El comú garanteix la primera hora gratuïta d’aparcament fins al 2019

L’oposició demana que es redueixi a la mitja hora però el cònsol major avisa que la rebaixa suposaria “un daltabaix” per al comerç

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una mesura que té un cost de 230.000 euros l’any per a la corporació i que segons la majoria es podrà assumir en cada exercici d’aquest mandat ja que a més d’un compromís electoral és vital per al comerç de la parròquia. La sessió de comú que es va celebrar ahir va aprovar el compromís de despesa per l’hora gratuïta i les targetes dels aparcaments verticals per al 2016. Això sí, amb reticències per part de l’oposició, que demana que la gratuïtat es redueixi a la mitja hora per l’elevada despesa que suposa per a l’administració. El conseller de la minoria, Albert Esteve, va demanar que es destinessin els diners de mitja hora a fer altres accions comercials. Segons va argumentar, assumir l’hora d’aparcament “és un cost important” per al comú i en aquest sentit va defensar dur a terme “una reflexió conjunta” amb els comerciants per “trobar altres actius per incentivar el comerç”. El cònsol major, David Baró, s’hi va negar en rodó i va afirmar que “l’hora gratuïta és clau per mantenir el comerç de proximitat a la Massana”. Baró va ser clar i va advertir que la demanda d’Esteve “podria provocar un daltabaix” que acabaria fent que els veïns anessin a comprar a altres llocs. Segons Esteve, “amb mitja hora n’hi ha prou per fer la compra” i és per això que aposta per reduir la gratuïtat i dedicar els diners que s’estalviïn a tirar endavant altres iniciatives, com fires o activitats, per atreure clients. El cònsol major, però, va apuntar que “el temps mitjà de compra està entre els 47 i els 52 minuts” i que fer rebaixar tant la gratuïtat “seria un fre”. D’aquesta manera, va assegurar que “es pot assumir perfectament” gràcies a la reducció d’altres partides. A més, va indicar que la incentivació del comerç a la parròquia repercuteix en l’obertura de més establiments, que també es tradueix en un augment del que ingressa el comú a nivell de radicació d’empreses. Per a Baró, “l’element diferenciador” de la par­ròquia és que aparcar “sigui fàcil i àgil”.

Comú electrònicEls consellers van assistir a la sessió de comú d’ahir amb tauletes. La corporació ha posat en funcionament una aplicació mòbil que permet als consellers accedir a tota la documentació de la corporació des de qualsevol lloc a través d’internet. És el primer comú que ho tira endavant.

ESTEVE: "LA MASSANA TAMBÉ TE SENTIT D'ESTAT"

L’únic conseller de la minoria, Albert Esteve, de DA, va reconèixer ahir que li ha “agradat” que el comú de la Massana s’hagi posat al costat del Govern en la negociació de l’acord competencial i va destacar que “siguin del color que siguin els comuns hi ha una aposta de sentit d’Estat i la Massana també el té”. En aquesta línia, Baró va reiterar la “mà estesa” que el comú de la Massana ofereix a l’executiu per arribar a un acord en matèria de competències i transferències. El cònsol major de l’única parròquia que no és taronja va posar de manifest que “el que toca” és actuar “amb sentit d’estat” i és per això que la majoria està d’acord que les transferències segueixin congelades fins l’any que ve. “Acceptem la congelació”, va dir, però va recalcar que “tenim el compromís ferm [d’ar­ribar a un acord] i si no ho féssim perdríem credibilitat”. Sobre el termini màxim, va apuntar que “si ho podem fer una mica abans de dos anys, millor”. En declaracions als periodistes, Esteve va apuntar que si no s’arriba a un acord l’any que ve “s’intentarà allargar un any més la congelació”, fins al 2018.

tracking