L’escola d’hostaleria ajorna els cursos fins passat Setmana Santa

L’empresa ha decidit retardar la posada en marxa de la formació per a treballadors i iniciar-la quan sigui temporada baixa perquè hi haurà més disponibilitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció del Centre Superior d’Hostaleria del Mediter­rani ha decidit iniciar les classes quan hi hagi temporada baixa i les empreses a qui els pugui interessar el curs tinguin disponibilitat per apuntar-hi els seus treballadors. Segons va explicar Ángel Campillo, el director de desenvolupament internacional de la companyia amb seu a València, la formació no ha pogut començar aquest mes, tal com estava previst, perquè és temporada alta i els possibles estudiants estan treballant. “La gent està treballat i estem esperant que passi la temporada perquè estan molt ocupats”, va argumentar. Aquest fet ha provocat que la instal·lació de l’escola a Sant Julià de Lòria estigui aturada, en “stand by”, en paraules de Campillo, en espera que passi la temporada alta. La idea de l’empresa era començar a principi d’any amb la formació contínua per a treballadors del sector que estiguin en actiu, fet que ha variat. Segons el representant de l’empresa, “a partir de Setmana Santa ens hi tornarem a posar”. D’aquesta manera, els mòduls de 50 hores destinats a treballadors de l’hostaleria no començaran fins a la primavera. Es tracta de cursos que impartiran professionals qualificats en cuina i gastronomia i que seran d’atenció directa, forneria i rebosteria, sommelier, art culinari, serveis de bar i restaurant, servei de cambrer d’hotel i recepció d’hotel. Està previst que la formació es dugui a terme al Centre Cultural i de Congressos Lauredià mentre durin les obres d’adequació de l’emplaçament definitiu de l’escola, que s’ubicarà a l’edifici de les Arades, a l’avinguda Rocafort, número 35. El portaveu de la Unió Hotelera, Oscar Julian, va assenyalar que encara no s’ha programat cap curs i va afirmar que no es farà “fins que no estigui tot tancat i hi hagi certes garanties”. Julian va assegurar que els representants del centre “estan actius” però en espera d’acabar de “tenir-ho tot negre sobre blanc”. En aquest sentit, va indicar que “tan aviat com es pugui” començaran a fer les accions de comunicació per donar a conèixer l’oferta lectiva del centre entre els establiments del país, que hi podran matricular els empleats. Pel que fa a la formació superior en gastronomia i cuina, està previst que comenci el setembre que ve.

tracking