Inversió de 10 milions per al pàrquing de la part alta d’Escaldes

El comú va aprovar ahir un pressupost “ric en contingut” de 24,2 milions d’euros, un 5,8% superior al de l’any passat

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Es tracta del projecte amb la inversió més elevada del pressupost que va aprovar ahir la corporació per als propers quatre anys i que ascendeix als 24,2 milions d’euros, un 5,8% superior al de l’any passat. D’aquests, 2,9 aniran destinats a realitzar inversions. La cònsol major, Trini Marín, així com la consellera de Finances, Núria Gómez, van defensar l’aparcament com “el projecte més important” d’un pressupost que és “ric en contingut”. Gómez va afirmar que l’equipament “contribuirà al desenvolupament comercial de la zona i millorarà l’entrada a la zona comercial”. Els consellers de l’oposició, Cèlia Vendrell, del PS, i Marc Magallón, de Liberals, van aplaudir la inversió per fer realitat l’aparcament. Magallón va qualificar el projecte de “molt ambiciós”, i va assegurar que serà “una gran cosa per Escaldes”, mentre que Vendrell el va definir com a “essencial per revitalitzar la part alta”, però va exigir que “realment s’acabi fent”, i va lamentar que es perdi la possibilitat d’adquirir el terreny de davant de l’església. Gómez, de la seva banda, va remarcar que la capacitat d’endeutament no permet plantejar més adquisicions.

1,3 milions a capesaLa segona inversió més important del pressupost de la parròquia és la dotació d’1,3 milions d’euros a l’ampliació de capital de Capesa per finançar el segon dipòsit d’aigua. Vendrell va criticar que l’ampliació “no és suficient” per “garantir la gestió de Capesa”, que a parer seu hauria de ser pública. Calvet, però, va assenyalar que la injecció de capital és “per finançar el dipòsit”, i en aquest sentit va subratllar que “tenir el control no solucionaria el problema”. Magallón, mentrestant, va dir que espera que el comú es pugui estalviar una part de la quantitat aprovada perquè voldrà dir que molts ciutadans han adquirit accions de la companyia. A banda, el comú ha previst una partida de 600.000 euros per construir la xarxa d’aigües de l’avinguda del Fener, la renovació i adequació de la xarxa de telecomunicacions i elèctrica i l’embelliment de l’avinguda, i una altra de 220.000 per l’obertura i prolongació del carrer de Sant Antoni. Els comptes inclouen, també, una partida de 20.000 euros per tirar endavant el concurs d’idees de Vivand. El pressupost es va aprovar amb els vots únics de la majoria. ?Vendrell i Magallón es van abstenir per diferències en les inversions planejades.

SATISFACCIÓ PER L'AUGMENT DEL SOU DELS TREBALLADORS

El comú va aprovar ahir l’augment de les retribucions del personal del comú, tant fix com eventual, d’un 2%, un 1,5% i un 1%, segons les categories després de la congelació que es va aplicar ara fa quatre anys. Marín va voler fer “una defensa afer­rissada” dels funcionaris als quals ara se’ls descongelarà el sou “després de quatre anys de contenció” i d’“una conjuntura econòmica difícil”. Els consellers de la minoria es van mostrar molt satisfets per la mesura. Vendrell va afirmar que és “de justícia”, i va destacar els “esforços” que han fet els treballadors en els darrers anys. De la seva banda, Magallón es va mostrar “content” per l’increment dels salaris però va justificar la congelació tot apuntant que fa quatre anys “era un moment de por i d’incertesa”.

tracking