Menjar que cura
Hi ha aliments que curen i aliments que maten. Si una cosa demostra que creences com aquesta triomfen cada vegada més, així com interessa cada cop més l’alimentació sana i natural, és el mig miler de persones que ahir va omplir de gom a gom la sala del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany. El motiu? Escoltar el divulgador científic i expert en psiconeuroimmunologia Xevi Verdaguer. Un especialista que afirma que “estem tot el dia exposats a tòxics que ens fan augmentar els estrògens, i això pot desembocar en infarts i ictus cerebrals en el cas dels homes i mames fibroses amb el risc que muti en un càncer en el cas de les dones. Hi ha molts càncers que depenen de l’excés d’estrògens”. “Si els homes teniu pits i panxa i les dones patiu dolors menstruals sapigueu que això no és normal”, va sentenciar davant d’un auditori que malgrat la contundència del discurs responia amb riallades cada ocurrència de l’especialista, com “si beus dues cerveses i un cafè amb llet al dia t’estàs fotent un xut d’estrògens que flipes”, o “si el quart dit de la mà és més llarg probablement siguem més infidels”. Però què fer per eliminar els símptomes que empitjoren la nostra salut? Segons Verdaguer, suprimir de la dieta el sucre blanc, els refrescos, la brioixeria, les llaminadures o els embotits. Fins aquí, previsible. Però és que Verdaguer també defensa expulsar el gluten, els làctics, l’alcohol i també els productes d’higiene, els cosmètics o els desodorants. I doncs, què consumir? Quinoa, fajol, mill, arròs, blat de moro, te, col, bròquil, lli, llegums, alls o xocolata negra. El millor, però, és que convenç. “La meva vida ha canviat des que vaig a la consulta del Xevi. Tracta les causes i no les conseqüències dels problemes”, deia una dona que es va haver d’esperar un any per poder entrar a la consulta del psiconeuroimmunòleg.