Enfrontament entre majoria i oposició pel conveni amb Saetde

Sans i Troguet consideren que el pacte està caducat, en demanen la nul·litat i lamenten la manca d’informació

47750.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Mentre els quatre consellers de l’oposició, tant socialdemòcrates com liberals, mantenen que el pacte està caducat, des de l’equip de govern s’assegura que l’acord és “vigent, viu i les intencions de desenvolupar-lo tant per part del comú com de Saetde són les mateixes”. Joan Sans i Jordi Troguet van criticar “l’incompliment” de l’acord per part del comú, recordant que en el document s’especificava que es fixava un termini de tres mesos per materialitzar els acords. Un termini que va expirar el 25 de desembre. “No sé si entén que hi hagi cert neguit entre els ciutadans perquè normalment quan expira un conveni se n’espera cert retorn”, va afirmar Sans, que va reiterar que es tracta d’un “document estèril” i que va esdevenir “la gran tupinada del mandat”. Troguet, de la seva banda, va qualificar l’acord de “nyap” i va afirmar que “ens queden molts dubtes que realment el comú hi guanyi alguna cosa”. Per tot plegat, els consellers de la minoria van demanar a l’equip de govern que anul·lessin el pacte signat en el mandat anterior i que es negociés un nou acord amb la societat explotadora de les pistes.

El pacte com a baseDes de la majoria es va rebutjar la proposta d’anul·lar l’acord. De fet, el cònsol major, Jordi Torres, va indicar que “per a mi seria un error tirar enrere” i va deixar clar que “la voluntat és seguir treballant a partir d’aquesta base”. I és que Torres es va fer un fart d’insistir que el conveni signat és tan sols, un “acord d’intencions, no d’obligacions” i que fixa el punt de partida de les negociacions que s’estan duent a terme. Amb tot, va admetre que de seguida es van adonar de les dificultats de negociació i que per tant, el termini seria insuficient. Arribats a aquest punt va convidar la minoria a participar de les negociacions. “Si creuen que és beneficiós per a la parròquia els convido a remar en el mateix sentit i estan convidats a seure a la taula”, va manifestar. Una proposta que es va acceptar per part dels dos grups de l’oposició, sempre que hi hagi “transparència”. De fet, Troguet va assenyalar que “no es pot estar 20 anys més enfadat amb l’explotadora de les muntanyes d’Encamp. Val més un mal acord que un bon judici”. La sessió, però, no va servir per treure l’entrellat de les negociacions i del estudis jurídics que estan duent a terme les dues parts. I és que davant les preguntes de Sans, Torres va respondre que no podia donar informació perquè “quan estàs en fase de negociació hi ha certes coses que és millor no fer-les públiques”. Sans va lamentar en la roda de premsa posterior a la sessió de consell –que precisament van forçar els consellers de la minoria per obtenir més informació– que “no s’ha respost cap de les nostres consultes”. Sobre les possibles solucions, de fet, el mandatari encampadà tan sols va explicar que s’estan estudiant dues possibilitats: convocar un concurs públic o prorrogar la concessió a través del que preveuen els estatuts de la societat.

Miquel AlísEntre el públic que va assistir a la sessió hi havia l’excònsol major, Miquel Alís, que precisament ha presentat una demanda a la Batllia per intentar anul·lar l’acord. Alís havia indicat que si el comú es feia enrere, ell i Roc Rossell també retirarien la demanda, però com que no es dóna aquesta situació, “no ho farem”. Sobre el ple va indicar que “hi ha hagut una cosa bona per part del cònsol, el fet que hagi demanat a l’oposició que participi de les negociacions”. D’altra banda, va indicar que “el cònsol diu que serà molt difícil tirar endavant l’acord legalment, però jo dic que serà impossible tal com està escrit”.

tracking