Primeres veus favorables per fer de vianants la part baixa de Meritxell

El comú inicia l’enquesta entre els comerciants de la zona i Marsol assegura que el 10 d’abril es tindran els resultats

47820.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Malgrat que les converses amb els botiguers i propietaris tot just han començat –els cònsols tan sols han contactat amb una desena dels 90 comerciants que hi ha en el tram comprès entre la plaça de la Rotonda i el carrer de la Unió– la cònsol major, Conxita Marsol, va indicar que la resposta per ara és “positiva”. Amb tot, va deixar clar que el volum d’opinions encara “és poc significatiu” i que esperen que al llarg d’aquesta setmana ja es vegi més clarament la situació. I és que la voluntat de la corporació és accelerar els treballs els propers 15 dies. “Ara ens centrarem molt en això i el resultat final el tindrem el 10 d’abril”, va assegurar Marsol. La mandatària de la capital va deixar clar que el projecte comprèn tan sols la part baixa de l’avinguda. “A la part alta mai ens ho hem plantejat, les necessitats són diferents”, va aclarir, afegint que si la resposta majoritària és favorable a fer una zona per a vianants “no farem cap prova. Es farà el canvi i ja està”. Això sí, s’anirà per passos. “Fer la zona per a vianants és l’aposta del comú perquè creiem que és important per a la part baixa, però primer hem de saber si la majoria dels implicats hi estan d’acord, si és que sí, després tocarà plantejar el projecte i veure com s’ha de fer l’embelliment de la zona.

A l’estiuSi tot va com està previst, Marsol va explicar que el tancament podria arribar a l’estiu. “Però és difícil d’assegurar. Volem anar per passos i també hem de decidir si primer fem el projecte d’embelliment o no, i hem de tenir en compte que el projecte de l’edifici The Cloud també ens condiciona”. Així va remarcar que “no val la pena prendre cap determinació fins que no hi hagi una decisió clara sobre el futur de l’avinguda”. Malgrat que els treballs estan en una fase molt inicial el comú confia que “anirem cap a la zona de vianants”. D’altra banda, i en relació amb les declaracions de la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, en què oferia la possibilitat que el tram per a vianants de l’avinguda Meritxell agafés també el nom de Vivand, la cap visible del comú de la capital a indicar que es tracta d’un tema que encara no s’ha valorat. “La nostra prioritat no passa encara per definir aquests detalls. Primer de tot hem de confirmar que es vol la zona per a vianants i després ja treballarem en la resta”, va manifestar. No obstant això, va admetre que “els turistes i la gent que compra no entra en els límits par­roquials, per tant, cal donar certa continuïtat. Si s’ha de dir Vivand o no ja ho reflexionarem”. Si bé va reconèixer que “Vivand és una marca consolidada i estem encantats que des d’Escaldes també es vulgui donar aquesta continuïtat”.

Treball dels cònsolsLa tasca de reunir-se, un per un, amb tots els titulars dels comerços de la zona la desenvolupen personalment els dos cònsols de la capital, que són, alhora, qui lideren el projecte que ja es va anunciar durant la campanya electoral de convertir la part baixa de l’avinguda Meritxell en un eix per a vianants. El comú ha agafat la iniciativa i és que entre els comerciants no hi ha hagut manera de posar-se d’acord. L’Associació de Comerciants i Propietaris de l’Avinguda Meritxell va celebrar una assemblea a finals de febrer per tractar la qüestió. Però va ser impossible assolir un consens. La presidenta de l’associació, Sònia Yebra, admetia que dins de l’ens hi ha opinions dispars i que tenint en compte que no es representa al 100% dels comerciants es va optar per deixar la iniciativa en mans de la corporació. Marsol va explicar que durant aquests primers mesos de mandat també s’han reunit amb totes les associacions de comerciants de la parròquia per tractar les diferent preocupacions que tenen, però que no s’han centrat específicament en el cas de Meritxell. “Volem escoltar i aprendre, que segur que tenen idees”, va dir.

tracking