Els grans grups, a favor de fer Meritxell per a vianants

Via Moda, Viladomat i Centre Comercial Andorrà veuen bé donar continuïtat a Vivand i creuen que la compra serà més còmoda

47938.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els grans grups presents a la zona s’hi posicionen de manera totalment favorable i tan sols algunes veus, de comerciants de menys envergadura, rebutgen la proposta. “Estem a favor de fer per a vianants l’avinguda i donar continuïtat a Vivand fins a la rotonda”, va assegurar el gerent de Via Moda, Joan Prat, que creu que “els avantatges principals són que actualment no hi ha un trànsit gaire important, permet fer una continuïtat amb Vivand, donar facilitat perquè el vianant comprador pugui transitar de manera més tranquil·la per l’avinguda i millorar l’experiència de compra dels visitants”. Prat coincideix amb Dani Martínez, responsable de màrqueting de Centre Comercial Andorrà (CCA), que entre els comerciants de la part baixa sembla que hi ha un consens ampli a favor de la conversió. “Nosaltres hi estem totalment a favor, per donar continuïtat a Vivand, perquè el visitant no entén la diferència entre una zona i l’altra”, va indicar Martínez, que creu que el canvi serà positiu “no només per un tema de vendes, sinó també de comoditat”. Considera que disposar d’un eix comercial destinat als vianants “és reproduir el que hi ha a les grans capitals”, i també va assenyalar que s’han fet comptatges a la zona i s’ha detectat que el volum de trànsit no és gaire alt. La responsable de màrqueting de Viladomat, Marta Palau, es va manifestar en termes similars. “L’experiència a Vivand és favorable. Dónes més comoditat als clients”, va manifestar, afegint-hi que en el seu cas, que tenen botigues a Vivand, “hem notat que afavoreix que passi més gent”. Palau va destacar que el fet de treure el trànsit permet disposar d’una “zona agradable i afavoreix les compres”. També s’hi van manifestar a favor alguns restauradors que tenen establiments tant a l’avinguda Carlemany com al llarg de l’avinguda Meritxell. Malgrat preferir mantenir-se en l’anonimat, van destacar el fet que “els establiments no reben el fum dels cotxes”. D’altra banda, també hi ha algunes veus contràries. És el cas del propietari de la Gran Farmàcia, Jaume Martí. “Em sembla fatal, ens perjudicarà”, va afirmar convençut, tot afegint que “amb números a la mà, la meva opinió és que no”. Parla per experiència. Va tancar una farmàcia que tenia a l’avinguda Carlemany poc després de la reconversió. “Vam tenir un 30% de pèrdues directes”, explica, i exposa que des de llavors l’establiment de Meritxell “no para de pujar”. Considera que ara per ara “no aportarà res” i demana que es faci “una votació” per saber obertament l’opinió de la gent.

Part altaEls comerciants coincideixen, en canvi, que la solució per a la part alta ha de ser diferenciada. “Hi ha d’haver un altre debat i una proposta interessant per assolir un acord”, va indicar Prat, que no va voler posicionar-se sobre quina ha de ser la solució. Martínez va indicar que “som conscients que la part alta té unes altres necessitats i els temps dirà si s’hi afegirà o no”. D’altra banda, Meritxell Molné, una de les comerciants crítiques amb els tancaments puntuals que es van fer a la part alta de la capital, va explicar que “no ens fiquem en el que facin a la part baixa”, i creu que si s’acaba tancant “no ens perjudicarà. A més, es va mostrar tranquil·la perquè “el comú ens ha dit que no faran res a la part alta” més enllà de l’embelliment.

tracking