Comencen les obres de 'The Cloud'

L'obra durà associada una reordenació urbanística del barri amb l’habilitació de dues grans places públiques

48109.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

En una segona fase, a partir del setembre, es començaran els treballs per enderrocar l'edifici d'Andorra Telecom. Tal com ha posat en relleu el cap de projecte de l'edifici 'The Cloud', Cerni Areny, aquests treballs es duen a terme seguint les certificacions Leed Gold i Andorra Regenera, que vetllen per la sostenibilitat i l'adeqüació a l'entorn, i, per tant, perquè l'impacte per als veïns i el trànsit sigui el menor possible. Areny ha remarcat que no es tracta d'un enderrocament "normal" sinó una "deconstrucció" i que es farà molta obra a mà.

El director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, ha comentat durant la visita a les obres, que aquest és un projecte que "lidera Andorra Telecom però que és de país" i que ha de servir per "dinamitzar" la zona ja que comportarà la “reordenació urbanística del barri” amb l’habilitació de dues grans places públiques i una zona de vianants que connecti Prada Ramon, el Fener i l’avinguda Meritxell. A més, ha recordat que la infraestructura encabirà un espai museístic i comercial a més a més d'un parc tecnològic i s'ha mostrat optimista que els espais es puguin ocupar al cent per cent.

Areny ha explicat que l'edifici 'The Cloud' s'acabarà de construir el desembre del 2018 i que s'ha anat a veure tots els comerciants i alguns veïns i que s'hi han mostrat "engrescats". En el mateix sentit s'ha manifestat Nadal, que ha remarcat que s'han reunit "amb diversos col·lectius" de la zona, especialment comerciants i han mostrat la seva satisfacció pel projecte. Quant al fet que hi hagi una plataforma contrària a 'The Cloud', ha destacat que es tracta d'un projecte "especial" i que és normal que es generin tota mena d'opinions al respecte.

El conseller de Serveis Públics i Circulació, Miquel Canturri, ha dit que es tracta d'un projecte que ha de ser positiu per a la parròquia "i per al país" i que s'ha intentat "minimitzar al mínim" les afectacions dels talls de circulació. De fet, en aquesta primera fase només es tallarà a la circulació el tram del carrer Sant Salvador comprès entre l’avinguda Riberaygua i el carrer la Borda, que seran els dos carrers on es concentraran els talls, ja que Bonaventura Riberaygua només es veurà afectat quan s'hagi de fer l'embelliment. "Són dos carrers on tampoc no hi ha una circulació important", ha destacat Canturri.

tracking