Mortés dubta que hi hagi cap projecte en ferm per invertir a Arcalís

El cònsol critica que rere la promesa liberal no hi ha cap proposta “concreta” i en discuteix l’estratègia, “si és que n’hi ha cap”

48229.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Era el segon dia de campanya i aquest anunci va marcar tota la cursa electoral. Sota el mateix pretext: “Fins al dia 14 no els posarem damunt la taula.” La campanya va acabar amb la victòria d’ACO+DA?a les eleccions del 13 de desembre i des de llavors Liberals ha seguit mantenint la incògnita sobre qui són els suposats empresaris interessats a invertir a Arcalís. Quan fa quatre mesos de l’anunci, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, comença a posar en dubte que hi hagi cap projecte seriós rere la promesa electoral liberal. “Voldríem començar a treballar amb el projecte dels inversors, si és que n’hi ha cap”, afirma, i en aquest sentit considera que les conselleres liberals Sandra Tudó i Eva Choy ja haurien d’haver donat detalls dels capitalistes. “Si és que tenen inversors ja podrien començar a esvair dubtes. No entenc gaire bé la seva estratègia, si és que n’hi ha alguna”, sosté en declaracions al Diari, i opina que d’haver-hi “un inversor amb ganes d’invertir s’hauria d’haver posat ràpidament en contacte amb el comú per començar a treballar”. “Jo penso que seria hora d’aportar els noms dels inversors”, defensa Mortés, que no veu motius per mantenir l’anonimat dels capitalistes perquè –diu– les conselleres liberals “tenen tota la informació de Secnoa des del primer comú, de fet tenen la mateixa documentació que tinc jo, els faltava el pla de viabilitat però també ja el tenen”. Per tant, reitera, “qualsevol projecte que hi hagi s’ha d’aportar amb total transparència cap al poble”.

Manca de transparència“Si fa tants mesos que diuen que tenen uns inversors és perquè deu ser així”, entén el cònsol –perquè “al final si no existissin s’estarien tirant pedres sobre el seu propi teulat”, afegeix–, però sí que en critica l’estratègia. “No sé què hi ha darrere de tot això, no conec res. Fa tres mesos que ha començat el mandat i no ha sortit res encara”, lamenta, i assenyala que “no dubto de la seva paraula, sinó de la seva estratègia”, per concloure que “al final els ciutadans valoraran que diguessin que tenien uns inversors i no s’hagi acomplert”. A parer de Mortés, fer reeixir un projecte inversor per a Arcalís “només s’aconseguirà amb transparència”. “En el moment que hi ha un projecte d’aquests sobre la taula ha de ser el suficientment transparent perquè pugui tirar endavant amb garanties”, argüeix, i avisa que “quan no s’és suficientment transparent passen coses que poden fer avortar el projecte, com va passar amb el soci privat d’Arcalís que ja teníem” i que al final va caure. Amb tot, subratlla que “la diferència” entre el projecte que es va desestimar i l’actual és que “aquell estava tancat i preparat, ja estava sobre la taula”, i en canvi “en aquests moments no hi ha cap projecte concret ni cap soci concret, tot són incògnites”.

ELS FETS

-30 de novembre. La candidata de Liberals, Sandra Tudó, anuncia que disposen d’inversors privats interessats en l’estació.

-1 de desembre. El candidat d’ACO+DA,?Josep Àngel Mortés, demana a Tudó que digui el nom dels inversors.

-3 de desembre. Tudó assegura que els empresaris aposten per reestructurar l’organització interna d’Arcalís i millorar-ne l’accés.

-9 de desembre. Mortés pregunta a Tudó si els empresaris pretenen urbanitzar el camp de neu o construir algun telecadira.

-10 de desembre. Tudó es compromet a rebutjar els inversors “que siguin molt immobiliaris”.

-13 de desembre. ACO+DA?guanya les eleccions. Mortés es compromet a estudiar el projecte dels inversors si és viable.

-8 de gener. Les conselleres liberals diuen que no han pogut reunir-se amb els inversors i que ho faran “en breu”.

-17 de març. Tudó i Choy anuncien que estan en disposició de reunir-se amb els cònsols sobre la qüestió.

-24 de març. Les conselleres liberals es reunei-xen amb els cònsols però segueixen sense revelar cap detall sobre els inversors.

tracking