Els cònsols estudien anar cap a una agència tributària única sense passar per un ens comunal

Els comuns avaluaran quina és la millor opció

48269.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

I és que els cònsols volen avaluar si el següent pas que han de fer a partir d'ara, quan ja s'ha completat una primera fase per als procediments executius dels deutes, és crear l'ORCAND (l'agència tributària comunal) o si directament es fa el traspàs a l'agència tributària única.Els comuns han treballat en els darrers mesos en la unificació dels processos, en la seva modificació i en l'homogeneïtzació de les ordinacions tributàries perquè tothom utiltzi els mateixos protocols i, d'aquesta manera, "complir amb la Llei de bases de l'ordenament tributari", tal com han insistit els dos cònsols majors que han exercit de portaveus de la reunió d'avui, David Baró i Conxita Marsol. Així, s'ha completat una primera fase que ha de permetre a les corporacions comunals dur a terme el procés d'execució administrativa. De fet, avui mateix s'ha validat el protocol que s'haurà de seguir amb els bancs per fer embargaments via bancària.

Els dos cònsols han recordat que al llarg d'aquest any s'hauria de treballar en un projecte de llei per assentar les bases per a una agencia tributària única i que en aquesta feina cal el consens de les parròquies. Ara, per tant, volen saber quins són els costos o altres qüestions relacionades amb l'ens tributari per prendre una decisió.

Un 30% menys de dossiersD'altra banda, en la reunió de cònsols també s'ha tractat el volum de dossiers que les corporacions comunals rebran per a l'execució forçosa d'actes administratius i sembla que no seran tants com es preveia inicialment, ja que el Consell Superior de la Justícia els ha comunicat que serà un 30% inferior als 30.000 o 40.000 que s'havien anunciat.Marsol ha remarcat que els comuns no rebran aquells que "estiguin a punt de prescriure" i, d'aquesta manera, la Batllia continuarà executant-los. La cònsol ha remarcat que així es deslliurarà "de feina la Batllia i, a més, es dóna més competències i responsabilitats" a les administracions que en qüestió de setmanes ja podrien començar a dur a terme els procediments executius i a través del protocol amb els bancs embargar béns al comptes dels deutors. Quan aquesta execució requereixi l'embargament de béns immobles llavors serà necessària l'actuació del saig, que també començarà a operar en breu.

Recollida mancomunadaDe manera paral·lela els comuns continuen treballant per decidir l'empresa que durà a terme la recollida selectiva dels set comuns. Es tracta, tal com han remarcat Marsol i Baró d'un concurs molt important pel cost que suposa però que alhora servirà per "estalviar costos" i "millorar el servei". Ara es durà a terme l'informe per a l'adjudicació definitiva i cada comú haurà de formalitzar el contracte amb l'empresa, que tindrà una durada de quatre anys i que servirà per a la recollida de paper, vidre i brossa urbana, excepte a Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, on aquesta darrera no serà recollida per aquesta empresa.

En la reunió d'aquest dimarts també s'han tancat els comptes del 2015 de la reunió de cònsols, que han tingut un superàvit de més de 20.000 euros i els del Carnet Jove, que també han tancat en positiu amb 1.000 euros.

També hi ha assistit el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, que ha exposat als comuns les conclusions sobre el pla estratègic de comerç. Ara, cada corporació rebrà una documentació amb els punts forts i febles de cada parròquia que hauran d'analitzar, per la qual cosa han posat en relleu que és difícil fer una valoració "global" ja que cada parròquia tindrà les seves necessitats.

tracking