Marsol veu compatible tancar Meritxell i accedir a l’Hiper

La cònsol afirma que tenen diverses opcions per obrir una nova entrada al pàrquing de l’hipermercat i també garantir l’accés al carrer d’Emprivat

48250.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Ara bé, un dels esculls que haurà de superar la corporació local és el d’assegurar l’accés tant a l’aparcament de l’hipermercat E.Leclerc Hiper Andorra com al carrer d’Emprivat. Actualment, tant en un lloc com a l’altre s’hi accedeix per l’avinguda Meritxell però segons va explicar la cònsol major, Conxita Marsol, no creu que hi hagi dificultats per trobar una alternativa. “Encara estem centrats en la primera fase del treball que era assegurar que la major part de comerciants són favorables al canvi, però estic convençuda que tot és solucionable”, va manifestar. Així doncs, a falta de reunir-se amb els propietaris implicats, la cònsol va deixar clar que el tram comprès entre el carrer de la Unió i la plaça de la Rotonda “és dels més solucionables”, ja que no hi ha cap altre accés que compliqui el projecte.

Accés alternatiuPel que fa als dos casos concrets, va indicar que en el de l’Hiper “ja disposa d’un altre accés des del carrer Josep Rossell Calva, però també es podria fer l’entrada des de l’avinguda Consell d’Europa”. Així doncs, va explicar que “tenim diferents opcions sobre la taula que anirem estudiant i plantejarem als implicats per trobar la millor solució”. En el cas del carrer d’Emprivat, que actualment no té sortida enlloc més i que és on hi ha, per exemple, l’Hotel Pitiusa, Marsol va indicar que “és un carrer que es pot obrir” i donar-li sortida cap al carrer de la Valira. “Quan toqui parlarem amb els propietaris i llogaters”, va exposar, remarcant que “d’una manera o una altra es trobarà la solució i tothom tindrà l’entrada garantida”. De fet, la cònsol va indicar que un cop es comenci a plantejar el tancament serà el moment d’analitzar si cal fer “algun canvi de sentit en la circulació en algun punt”. Però va insistir que ara per ara la prioritat és tancar la primera fase que s’havien fixat i que era assegurar que el projecte de fer-lo per a vianants comptava amb un suport majoritari. La resta de qüestions es començaran a tractar un cop es prengui la decisió definitiva de tancar al trànsit l’avinguda. “No vam voler fer l’esforç de buscar solucions a alguns problemes sense tenir clar primer que es faria l’avinguda per a vianants”, va indicar. De la mateixa manera va voler evitar donar terminis i dates per a la materialització del projecte. Fins ara s’ha parlat que potser a l’estiu o al desembre es podria fer el tancament, però Marsol va deixar oberta la qüestió, tot assegurant que els propers dies, un cop tancades les converses amb els implicats, s’informarà dels passos que se seguiran a partir d’ara. L’equip de DA que lidera actualment el comú ha defensat sempre la voluntat de donar continuïtat a la zona de vianants de Vivand, eliminant el trànsit de la part baixa de Meritxell. Es considera que és la millor opció per a aquest espai, de la mateixa manera que des el primer moment també s’ha assegurat que es donarà un tracte diferenciat a la part alta de l’eix comercial.

tracking