El pla per a Naturlandia estarà en tres mesos

El cònsol explica que es farà una auditoria externa per aconseguir una gestió “més eficaç”

48331.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

"Estem avançant, hi estem treballant molt.” I és que el futur del parc temàtic és una de les principals preocupacions de l’administració local. De fet, Vila va admetre que una de les dificultats que s’han de salvar és que “hem d’augmentar les vendes sense augmentar els costos”. Per aconseguir-ho va avançar que s’ha buscat “assessorament extern” i que “probablement es farà una auditoria de gestió per veure si es pot gestionar de manera més eficaç, de manera que ni el comú ni aquelles persones que hi han dipositat confiança hi perdin diners”. El mandatari lauredià no va avançar quines serien les mesures que es podrien emprendre, però va deixar clar que en principi es descarten els acomiadaments. “De moment la nostra fe és veure si ho podem fer funcionar per no fer fora ningú. I quan dic ningú estem dient des del director [Jordi Ordóñez, designat per l’anterior corporació] fins a l’últim treballador”, va afirmar, malgrat que seguidament va afegir que “si després econòmicament això no és viable haurem de prendre les mesures escaients”.

PressupostEn aquest sentit i amb referència a les crítiques expressades al Diari pel conseller de la minoria d’Unió Laurediana (UL) Joan Albert Farré, pel fet que encara no s’hagi elaborat ni el pressupost del 2016, el cònsol va argumentar que Camprabassa n’era un dels motius. “Portem una mica de retard”, recordant que s’ha de presentar un marc pressupostari per a 4 anys i que cal que vagi lligat amb el de la societat participada. “Hem d’acabar el pressupost de Camprabassa per a aquests 4 anys per poder-lo consolidar amb el de Sant Julià i que hi hagi una coherència financera”. Vila va recordar que fins ara Camprabassa “ens costava dos milions d’euros cada any i intentarem que no sigui així”. Pel que fa a la liquidació de l’exercici passat, no va situar una data per tenir-la, però en resposta a les crítiques de la minoria va recordar que “al llarg dels darrers dotze anys no s’ha presentat mai abans del maig. No som els primers que ho fem tard, però no sé la seva memòria històrica fins on arriba”. Precisament, amb relació a la denúncia expressada per Far­ré de manca de transparència, també ho va atribuir a un “problema de memòria”. En aquest sentit, va explicar que es volen canviar els estatuts de les societats participades, a excepció de Camprabassa, perquè la minoria hi tingui representació. En el cas de la societat gestora de Naturlandia va indicar que és “més complex” i que per ara es treballa per aconseguir tenir un consell d’administració “més tècnic i menys polític, perquè si no l’únic que aconseguirem és perdre més diners dels que ja perdem”. D’altra banda, des de la minoria també es va demanar per la modificació que es vol fer de la Llei del sòl per poder declarar d’interès públic terrenys de titularitat comunal. Farré va demanar al comú que defensés els interessos de la corporació i Vila, malgrat afirmar que havia d’estudiar la documentació, es va comprometre a fer arribar tota la informació de què disposen als membres de la minoria per poder-ho treballar conjuntament.

ESTUDI JURÍDIC PER DETERMINAR ON I COM FER L'HELIPORT

La minoria comunal d’Unió Laurediana va preguntar ahir a la majoria per la possibilitat que s’instal·li un heliport a la parròquia. En aquest sentit, el cònsol va assegurar que no han rebut cap projecte de manera oficial però va avançar que s’ha demanat un estudi jurídic per determinar on podria anar i com s’hauria de fer la infraestructura. I és que Josep Vila va deixar clar que “no estem en contra del progrés, però sí que estem al costat dels ciutadans i s’ha d’evitar que els pugui provocar molèsties”. Així, va indicar que “no tenim eines i no tenim prou definit en la nostra normativa si es pot realitzar o no i als llocs on es pot fer”, per això s’ha buscat l’assessorament. La qüestió, va assegurar, es tractarà en comissió d’Urbanisme i va apuntar que si és necessari es convocarà una sessió de consell de comú extraordinària. De la seva banda, el conseller d’UL Joan Albert Farré va recordar que el “sobrevol pot ocasionar molèsties al poble”, i va demanar que es treballi per “preservar la pau i la tranquil·litat”. A més, va apuntar que des de la seva formació no es té clar que que la instal·lació s’hagi de fer a la parròquia laurediana. “Tenim dubtes que Sant Julià sigui el lloc idoni”, va exposar, afegint que si finalment aquesta és la ubicació escollida “ja hi ha uns ter­renys a la Borda Vidal on s’havia previst un projecte”. Així, entenen que s’hauria de fer allà “perquè no molesti”.

tracking