El descompte de Capesa suma 80.000 euros

López Mirmi assegura que el descompte del 33% en la factura trimestral “són molts diners” però ratifica la mesura

48350.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Aquesta és la suma que la societat responsable de l’aigua a la parròquia ha deixat d’ingressar per la bonificació d’un 33% en la factura trimestral que va fer a tots els clients en contrapartida als perjudicis soferts per la falta d’aigua. López Mirmi remarca que “fer un descompte que és com regalar un mes ens ha costat molts diners” alhora que es ratifica en la mesura adoptada “una decisió totalment arbitrària del consell d’administració, que, per cert, no va sortir de mi però jo m’hi poso i em faig partícip”, incideix. El president de Capesa destaca que la idea “que va sortir d’un conseller perquè hi havia queixes” per la falta de subministrament arran de la gran torrentada a Claror que va enterbolir l’aigua que havia d’arribar a les llars potser no ha arribat a tots els clients i recorda que la bonificació “li fem al propietari de l’habitatge” i és aquest qui l’ha de fer extensiva als inquilins. I assenyala que els talls van motivar moltes queixes “que es van contestant” i precisa que el descompte a la factura “potser no és ben bé just el que hem fet i estem oberts per si hi hagués alguna demanda judicial i estem preparats amb un assessor jurídic”. López Mirmi remarca que de moment no s’ha iniciat cap procés judicial contra Capesa però apunta que hi ha clients que podrien obrir aquesta via per la repercussió que consideren que van tenir.

Aigua si no passa resLa possibilitat que hi pugui tornar a haver talls d’aigua no figura en les previsions del president de Capesa en condicions normals però tampoc la descarta si es tornen a produir circumstàncies excepcionals com les del juliol del 2015. Així, emfatitza que “ningú no pot garantir el subministrament, jo no el garantiré” i rebutja que es pugui fer una interpretació alarmista d’aquestes paraules perquè “entenc que això és parlar de forma clara”, rebla. Així, ressalta que cada dia que passa la zona on es van remoure les argiles i llims que van enterbolir la captació està en millors condicions. “Està clar que el temps ens ajuda perquè quan hi hagi la fosa de la neu molta part del sediment estarà fixat, no deambularà cap a baix i també hi ha barreres de bioenginyeria que s’hi han posat i també filtren i ajuden”, comenta. Per insistir que “no garantiré res però estem fent tot el necessari per poder garantir el subministrament”.

Tranquil·litat amb els dipoòsitsLa distribuïdora escaldenca implementa mesures per evitar episodis de falta d’aigua com els ja viscuts “que pot passar però estem treballant perquè no passi, que vol dir arreglar l’estació de tractament i fer els dipòsits”, indicia López Mirmi alhora que es mostra optimista ja que “crec que tot anirà bé quan tinguem els dipòsits, podrem anar més tranquils i la gestió serà més senzilla”. Es refereix al dipòsit amb capacitat per a 2.500 metres cúbics que es construeix des de l’estiu passat i que confia es pugui començar a utilitzar de forma provisional a mitjans de juny. Aleshores els treballs no estaran finalitzats, faltarà per exemple la impermeabilització, però s’hi posarà “un grup de pressió submergit per tirar aigua al dipòsit actual”, explica, que s’activaria en cas d’una nova crisi ja que permetria si l’aigua del Madriu baixa tèrbola reomplir amb aigua neta l’equipament actual i distribuir aigua per la xarxa. El màxim responsable de Capesa reitera que el major problema és la terbolesa que pot generar que les pluges s’emportin sediments i remarca que amb les millores “de les obres que s’han fet ens hem adonat que davant la terbolesa normal de qualsevol dia, que passa, el resultat és molt bo” perquè els filtratges i tractaments permeten deixar l’aigua que ha d’arribar als usuaris en els nivells marcats per la llei. Alhora incideix que la qualitat de l’aigua “és excepcional però s’ha de tractar perquè el reglament diu que s’ha de filtrar i clorar” i que s’ha actuat per evitar problemes. López Mirmi defensa que s’han donat totes les explicacions i es donaran les que corresponguin i recorda que és ell qui ha suggerit a la consellera del PS Cèlia Vendrell que hi hagi una reunió, tal com ella va demanar al comú dijous, amb tota la corporació i Capesa per parlar del subministrament d’aigua.

tracking