El comú vol que Meritxell sigui per a vianants aquest estiu

La corporació ja ha enllestit totes les enquestes amb els comerciants i veïns i tan sols falta tancar alguns detalls pel que fa a la circulació

48389.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Així ho van assegurar fonts de la corporació que van admetre que després de reunir-se amb els comerciants i propietaris afectats, la decisió de tancar al trànsit la part baixa de l’avinguda és clara i, per tant, la voluntat és donar compliment a la promesa electoral “al més aviat millor”. De problemes en principi no n’hi ha. L’escull més important que es veia era l’accés a l’E.Leclerc Hiper Andorra, però la cònsol major, Conxita Marsol, ja va avançar que l’hipermercat té un accés per darrere i, per tant, el problema tindria solució. No obstant això, les mateixes fonts van indicar que encara hi ha alguns serrells per ajustar. Cal acabar de definir com es fa la reordenació de la circulació a la zona, uns detalls que es preveuen consensuar, també, amb els afectats. D’aquesta manera s’haurà complert amb una de les set accions que l’equip de DA portava al programa electoral per realitzar-les durant el primers cent dies de Govern. Un termini que es va complir dissabte i del qual l’equip comunal té previst fer balanç avui per explicar què s’ha complert, en quins aspectes s’ha començat a treballar i què queda pendent encara.

AccionsEn aquest sentit, les fonts consultades van remarcar, també, que ja s’han començat a fer proves per millorar l’enllumenat de diferents zones, com l’avinguda Príncep Benlloch i l’avinguda Meritxell. La previsió és col·locar aplics supletoris de leds en els fanals per incrementar la lluminositat d’aquests eixos. També s’ha donat inici al pla de xoc de neteja de la parròquia. Unes actuacions que es preveu que no s’aturin, de manera que quan s’acabi una zona se’n comenci una altra. La idea és generar un cicle continu per evitar que quedi algun espai on s’acumuli la brutícia. Un altre dels projectes que es presentaran avui serà el de dignificació de l’entrada de la parròquia per l’avinguda d’Enclar. Les mateixes fonts van assegurar que es disposa de diverses propostes per embellir la zona i per aconseguir, en matèria de circulació, que sigui fàcil entrar a la parròquia tant per aquesta avinguda com per la CG1. Un projecte que a llarg termini, preveu, per exemple, una nova modificació de la rotonda de la Margineda. Si hi ha un altre tema que satisfà especialment el grup majoritari al comú és el canvi que les fonts asseguren que hi ha hagut en el clima laboral. Es destaca que el “tarannà” és diferent i que els empleats comunals “treballen amb més ganes”. Precisament si hi ha un tema que darrerament havia generat controvèrsia amb el personal era el GAdA (la gestió de l’acompliment). En aquest sentit, des de la majoria se segueix treballant per veure com es dóna compliment a la sentència favorable als treballadors. Un cop s’hagi donat solució a la qüestió, les fonts consultades van indicar que la voluntat és, a la llarga, poder establir un nou sistema de compensacions. Es considera que el GAdA és un sistema poc pràctic i molt enrevessat que, com s’ha demostrat, pot portar confusions i conflictes, i que no sempre és fàcil d’aplicar. Per tant, la idea seria poder mantenir les converses amb els treballadors i membres del sindicat perquè durant el mandat es pugui arribar a trobar un nou sistema que agradi a les dues parts. Pel que fa a la resta d’accions previstes al programa per fer durant els primers cent dies de Govern, també cal comptar-hi el trasllat de la casa pairal a la plaça del Poble (una de les primeres decisions que es van anunciar), l’increment de les subvencions esportives i culturals que ja s’ha previst en el pressupost i la voluntat de publicar les actes del consell de comú i de la junta de govern perquè estiguin a l’abast de la població. En aquest últim cas, cal remarcar que el web del comú està tancat perquè s’està renovant, però tot i així s’hi ha fet un enllaç on poder consultar aquesta documentació.

tracking