Torres s’oposarà a l’heliport si provoca molèsties veïnals

El cònsol major afirma que si la infraestructura no pertorba la Cabeca “no hi estarem en contra”, però reclama conèixer-ne la ubicació exacta

48521.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La corporació local adopta d’aquesta manera la mateixa actitud que la seva homòloga d’Andorra la Vella, que es va posar al costat dels residents de la Comella i es va negar a albergar la infraestructura. El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va assegurar que “en cas que l’heliport estigui molt proper a alguna zona residencial i provoqui molèsties a les persones evidentment no hi serem favorables”. “Si l’impacte és important no hi estarem d’acord, si no n’hi ha no hi estarem en contra”, va resumir. El cònsol va reconèixer que el Govern no el va informar que estava estudiant uns terrenys d’Encamp –concretament un solar que hi ha a prop de les instal·lacions de FEDA– per fer-hi la infraestructura i que se’n va assabentar per les informacions publicades pel Diari. “Vam parlar amb el ministre Torres i ens va comentar que quan es va descartar la?Comella van estudiar diferents ubicacions i una de les possibles és la que hi a sobre de FEDA”, va explicar el cònsol, que va confessar que “no tenia constància” que l’executiu s’havia interessat per una parcel·la encampadana. Torres va destacar que el ministre d’Ordenament?Territorial, Jordi Torres Falcó, li va assegurar que l’opció d’Encamp “està en procés d’estudi i no la tiraran endavant fins que no ho tinguin clar i sigui viable”. En aquest sentit, va assenyalar que “quan tinguem el projecte amb el lloc exacte podrem valorar si realment es troba a prop d’alguna zona residencial”.

Proximitat a la cabecaEl conseller del PS a?Encamp, Joan Sans, va rebutjar la construcció de l’equipament davant de la sortida del túnel de les Dos Valires per la proximitat a la urbanització que s’aixecarà a la Cabeca. Sobre aquesta qüestió, el cònsol va dir que si l’heliport pertorba el dia a dia dels residents del futur nucli no hi estarà a favor però opta per esperar a conèixer l’emplaçament que tindrà la instal·lació, que segons ell el Govern encara ha de concretar. “El ministre ens va dir que no volia avançar el lloc perquè podria variar en funció dels estudis”, va adduir. D’aquesta manera, el cònsol va indicar que cal esperar perquè “igual ens pensem que està molt a prop de la Cabeca i no ho està”, ja que el nucli urbà del projecte podria quedar allunyat del circuit de vol. “Fins que no sapiguem ben bé quin lloc és no ens podrem posicionar. Si finalment s’escull aquest lloc volem saber exactament on és i veure l’impacte que tindrà”, va manifestar, i va avançar que es fixaran especialment en els vols d’entrada i de sortida dels helicòpters per veure si alteren la vida dels ciutadans. De ser així, va insistir, no acceptaran l’heliport a aquesta zona.

tracking