L’Spartan Race tindrà un cost de 210.000 euros
El comú n’assumirà 60.000, el Govern 50.000 i la resta els possibles patrocinadors i l’organització
La prova encampadana té un pressupost previst de 210.000 euros. El comú n’assumirà 60.000 i el Govern, a través d’Andorra Turisme, 50.000 més. L’objectiu és cobrir la resta del pressupost mitjançant patrocinadors privats i col·laboradors. “Arribarem on arribarem”, va assenyalar el cònsol major, Jordi Torres, en la presentació ahir de la prova, amb referència que si no s’aconsegueixen tots els diners, l’organitzador, Spartan Race Espanya, es farà càrrec de la resta. “Tots estem fent un esforç important respecte a la part econòmica. Tots”, va recalcar el director general de l’organització, Ángel Sanz. Està previst que com a mínim s’inscriguin 2.000 corredors a la prova encampadana. Uns atletes que, segons va explicar Sanz, vénen acompanyats de dues o tres persones del seu cercle que passarien el cap de setmana i els dies previs a la competició a la parròquia. “L’objectiu són els 2.000 participants, però en la darrera prova a Barcelona també n’esperaven aquesta xifra i van acabar sent 4.700”, va assenyalar l’organitzador, que va explicar que els atletes vindran majoritàriament d’Espanya i d’altres països europeus com França, Països Baixos, Anglaterra i Alemanya. Torres, que va recordar que la parròquia ha fet els darrers anys una aposta decidida pel turisme esportiu, va indicar que la prova incidirà positivament en els sectors hoteler i comercial. “Convertirem el poble d’Encamp en una ciutat espartana des del dijous. També hi haurà una fira i altres activitats”, va dir.
La prova més alta d’EuropaL’Spartan Race andorrana tindrà la sortida i l’arribada a Grau Roig, un fet que la convertirà en la prova de més altitud celebrada mai a Europa. Una altitud i una inclinació que, un cop instal·lats els diversos obstacles amb els quals es trobaran els corredors, la pot convertir “en la millor cursa del món i en la més exigent mai feta en una Spartan Race”, va dir Sanz. Així d’ambiciós es va mostrar Sanz, que va explicar que l’encampadana també serà una de les poques proves en què es podrà competir en les tres modalitats de l’Spartan Race. La d’Esprint (cinc quilòmetres de carrera amb una quinzena d’obstacles), la Súper (13 quilòmetres i una vintena d’obstacles) i la Beast ( 21 quilòmetres de recorregut i més de 25 obstacles). Una de les particularitats de la prova a Grau Roig serà que un mateix participant podrà participar en les tres proves i aconseguir la Trifecta, és a dir, acabar les tres el mateix any. “Serà un cap de setmana espartà inoblidable”, va sentenciar. Ara s’està esperant que es fongui la neu per començar a veure en quins punts es poden integrar els obstacles amb la natura. “La gent que fa curses pateix, perquè no està acostumada als obstacles i la que fa obstacles també, perquè no està adaptada a les curses”, va admetre.
Contracte per a tres anysEl comú d’Encamp i Spartan Race Espanya han signat un contracte per realitzar la prova aquest any i dos més. Però la segona edició dependrà de com funcioni la del 30 i 31 de juliol. Una segona prova a Encamp que, de celebrar-se, tindrà format de Campionat d’Europa d’una especialitat que combina les curses de muntanya amb les pistes americanes i que s’ha convertit en un moviment mundial propi: el dels espartans. També en la presentació, el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, va recalcar que “amb aquest esdeveniment el país compta amb un una novetat important que és tendència en bona part d’Europa”, i que “estem parlant d’una iniciativa que preveu consolidar-se en el futur”. El preu de les inscripcions per a la prova encampadana, que van a bon ritme, va assegurar Sanz, són de 49 euros per a l’Eprint, 59 per a la Súper i 89 per a la Beast.