El comú pagarà 129.000 euros d’indemnització als afectats pel ‘cas Vilars’

La comissió d’expropiació fa públic el nou càlcul per compensar la pèrdua de valor de gaudi als privats que van perdre terreny

48793.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Així ho ha fixat la comissió d’expropiació en la nova resolució que es va fer pública ahir al Butlletí Oficial del Principat (BOPA). En aquest sentit, la comissió ha donat compliment a la sentència que el Tribunal Constitucional va emetre a finals de març i que ordenava que la indemnització s’havia de fixar en un termini màxim de tres mesos. Així, segons consta en la resolució, la compensació final s’ha calculat efectuant dues valoracions independents: d’una banda s’ha fet un càlcul cenyint-se als paràmetres establerts per la llei d’expropiació i, de l’altra, també s’ha calculat la indemnització tenint en compte els paràmetres suplementaris que recollia la sentència del Tribunal Superior de l’any 2012 i que va ser la que va obligar la comissió a tornar a recalcular la remuneració. En aquest sentit, la comissió d’expropiació deixa clar que la indemnització resultant “vindrà de la pèrdua del valor de gaudi derivada del no enderroc parcial dels edificis Vilars 1 i 2, i no del motiu d’eixamplar el car­rer per part del comú”. Finalment, doncs, aplicats tots els càlculs, la comissió resol que Josep Guillan ha de rebre 101.343,56 euros de compensació, mentre que pel terreny de Josep Vidal li correspon una indemnització de 35.140,34 euros. No obstant això, la remuneració final es veu reduïda ja que hi ha un tercer propietari implicat que obté una plusvàlua i, per tant, li resulta una indemnització negativa de 7.598,65 euros. Davant d’aquesta situació, el cònsol menor d’Escaldes, Marc Calvet, va explicar que “acatem la resolució i pagarem la indemnització”, afegint que creu que la valoració final és “justa”. De fet, va indicar que “s’ajusta més al peritatge fet pel comú que no pas al que havien presentat els propietaris dels terrenys”. Espera que el pagament es pugui fer “en breu”. Calvet va remarcar que “la indemnització per l’expropiació ja es va pagar, ara s’ha calculat la corresponent al dret de gaudi, és a dir, una compensació per les vistes i sol que han perdut per la construcció dels altres edificis”.

REFORMES A LA FAÇANA I A L'INTERIOR DE L'EDIFICI COMUNAL

El comú d’Escaldes-Engordany ha convocat un concurs d’idees per tal de reformar les plantes 1 i 5 de l’edifici comunal així com la façana del mateix immoble. Segons va indicar el cònsol menor de la parròquia, Marc Calvet, s’ha detectat que el revestiment de pedra de l’edifici s’ha deslligat de la paret “i és un perill evident”. Així, es col·locarà una xarxa que envolti l’edifici en espera de tancar el concurs i poder iniciar les obres. Els treballs també serviran per aïllar millor l’espai i fer-lo “més eficient, perquè a poc a poc puguem reduir la despesa energètica que tenim ara”. D’altra banda, s’ha decidit que al mateix temps també es faran obres a l’interior. Després d’haver traslladat la biblioteca comunal a la part alta, la cinquena planta de casa comuna ha quedat buida. La intenció és traslladar-hi la sala del consell de comú (que ara es troba a la primera planta) i alhora habilitar-hi una sala per a les rodes de premsa i una sala institucional per rebre visites. Al mateix temps, la primera planta es deixaria com una zona per a despatxos i s’aprofitarien les obres per obrir finestres a totes aquelles estances que ara no en tenen. “No sabem encara la inversió total, però segur que serà important. Però és una inversió que no podem evitar”, va remarcar el cònsol. El BOPA també va fer públic ahir un altre edicte, concretament el corresponent al concurs per crear una nova pàgina web per a la corporació. El cònsol va explicar que l’actual “està obsoleta i tocava un canvi per poder agilitzar els tràmits que s’hi poden fer i explicar millor el que fem”. Així doncs, és buscar canviar tant l’aparença per als usuaris com el funcionament per als treballadors del comú. “Volem que sigui de fàcil ús i amb un aspecte agradable”, va detallar.

tracking