El terreny proper a FEDA és el millor valorat per fer-hi l’heliport
El cònsol major revela que els ministres Torres i Alcobé li van assegurar en una reunió que la parcel·la de la parròquia és la preferida de l’executiu
El cònsol major de la parròquia, Jordi Torres, va confirmar ahir que la ubicació de la infraestructura en un terreny de la demarcació “és l’opció que més forma està prenent” de les que està estudiant l’executiu. El mandatari va donar detalls d’una trobada amb els ministres d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, i de Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, mantinguda a finals del mes passat en què li van assegurar que la parcel·la que hi ha situada al costat de les instal·lacions de Feda compleix amb quasi tots els condicionants. En concret, el cònsol va detallar que es tracta d’un solar que satisfà les necessitats d’espai i accessibilitat i també els requisits de proximitat al centre del país i d’altura, ja que es troba situat a una cota inferior als 1.500 metres. Torres va recalcar que “evidentment si l’heliport es fa a Encamp la parròquia en sortirà beneficiada”. “És una peça fonamental per al desenvolupament d’Andorra com a país”, va reblar. El cònsol va fer el relat de la reunió en resposta a una pregunta que va formular el Partit Socialdemòcrata (PS) a la sessió de consell de comú celebrada ahir.
Pendents dels plans de volPer acabar de confirmar que el terreny que hi ha entre la central de FEDA i una formigonera a la sortida del túnel de les Dos Valires és el més idoni, manquen dos tràmits, segons va destacar Torres. Un és l’informe sobre els plans de vol que tindran els helicòpters i un altre fa referència als estudis tècnics aeronàutics. El cònsol va situar aquests darrers passos com a elements clau per determinar si el comú accepta o rebutja que la infraestructura es construeixi a la zona que s’està examinant. Concretament, es tracta de verificar si el circuit de vol afectaria o no la urbanització que es farà a la Cabeca. “És cert que l’heliport és a prop de la Cabeca”, va dir, de manera que “ens preocupa si els plans de vol poden afectar la urbanització”. En aquest sentit, va assegurar que “si els plans de vol no l’afecten donarem suport al projecte i si l’afecten obrirem un debat”. Si no generen molèsties als futurs veïns, doncs, “la urbanització de la Cabeca tindrà un plus i per tant serà beneficiós per a Encamp”, va remarcar. Sans, en canvi, va preferir esperar-se a tenir els informes tècnics que “permetin avaluar la idoneïtat i si pot arribar a molestar o no”. El cònsol major va admetre que el Govern encara no ha comunicat per escrit la proposta i que va mantenir una trobada presencial amb els ministres arran de les informacions publicades pel Diari. “Els vaig demanar si eren certes les notícies dels mitjans i em van comentar que sí”, va exposar.
Expedient sancionadorTorres va confirmar que s’ha obert un expedient sancionador a una empresa que ocupava uns espais al Funicamp. El conseller liberal Jordi Troguet va lamentar que hagin hagut de passar quatre mesos perquè el comú actués.
MALESTAR A L'OPOSICIÓ PER LA SITUACIÓ DEL PERSONAL DEL COMÚ
L’oposició encampadana va exigir ahir a la majoria comunal que es prenguin mesures per controlar els moviments dels treballadors de la corporació. Tant els consellers del PS com Liberals d’Andorra van mostrar la seva preocupació per la política actual de gestió del personal i van demanar obtenir l’organigrama del comú. Els socialdemòcrates, a més, van reclamar que s’iniciïn de manera imminent els treballs per elaborar un reglament de mobilitat interna que permeti acabar amb els “nomenaments arbitraris” i “el clima enrarit” entre el personal i “afavoreixi l’equitat i l’optimització de recursos”. El cònsol major, Jordi Torres, va admetre la problemàtica que genera la manca d’un organigrama i va assegurar que a finals d’aquest mes o el que ve “ja tindrem un esborrany i podrem començar a treballar”. Així mateix, es va mostrar obert a tirar endavant un reglament que afavoreixi la mobilitat interna. Proposta que també va ser ben rebuda pels liberals. La consellera Maribel Lafoz va denunciar que “no sabem ben bé amb quin personal compta el comú” i va criticar que “hi ha un excessiu recurs als eventuals”. A petició de Sans, Torres va revelar que 13 treballadors eventuals del comú es van externalitzar però que la situació no ha variat a causa d’una quinzena de jubilacions que “fins que no tinguem organigrama” es cobriran amb empleats temporals. Lafoz, de la seva banda, va afirmar que el fet que s’hagi hagut de contractar un interventor “a corre-cuita” per cobrir una baixa és “un exemple d’aquesta situació d’“interinitat” que es viu a la corporació.