La torre de Caldea necessita 3,5 milions d’inversió

La rehabilitació, que no es durà a terme fins l’any que ve, ha d’acabar amb el problema de goteres

49006.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Una obra magna que, segons va advertir, serà “de llarga durada” i comportarà la realització de “treballs complexos”. “S’hi haurà de fer de tot”, va precisar la cònsol major, Trini Marín, la qual va assegurar que “a tota la torre hi ha moltes goteres”. Tot i que encara no s’ha elaborat el pressupost de la rehabilitació i se’n desconeix per tant el cost, Marín va revelar que diferents estudis apunten que podria ascendir als 3,5 milions d’euros. Els responsables de la corporació no van poder detallar tampoc quan s’iniciaran els treballs, però Marín va afirmar que “aquest any segur que no” i que, per tant, serà amb vista al 2017. Així mateix, tampoc no van poder xifrar la part que haurà d’assumir el comú. Amb tot, la corporació va aprovar ahir reduir un 30% les rendes dels despatxos que hi ha situats a la torre de Caldea com a compensació. Una rebaixa del lloguer que s’aplicarà a partir de l’1 de juny i que durarà fins que finalitzi la reparació. Vidal, que va parlar d’“esforç econòmic important”, va destacar que la coberta presenta “certes deficiències a l’estructura de vidre pel pas del temps”. Els consellers de l’oposició, de la seva banda, van coincidir a remarcar la importància de la mesura. La consellera del PS, Cèlia Vendrell, va assenyalar que “ja seria hora que es posés fil a l’agulla” perquè els problemes “fa molts anys que duren”, i va demanar que la reforma “es faci el més ràpid possible”. Per la seva part, el conseller de Liberals d’Andorra, Marc Magallón, va apuntar que “els problemes daten de fa temps” i en aquest sentit va concloure que “no perquè costi molts diners s’ha de deixar de fer”.

Nou aparcamentEl comú també va aprovar arrendar una part del terreny del Camp del Serrat situat al final de la carretera d’Engolasters per destinar-la a aparcament públic de vehicles. El cònsol menor, Marc Calvet, va explicar que es tracta d’“una zona molt freqüentada per turistes durant tot l’any” i que, per tant, l’aparcament “permetrà potenciar l’atractiu de la zona propera al llac”. Magallón va insistir que es tracta d’“una zona importantíssima per a Escaldes i molt concorreguda”, i va demanar que se la segueixi potenciant. L’ar­rendament del terreny, propietat dels germans Vergés Riu, tindrà una vigència de deu anys.

200.000 EUROS MÉS D'INGRESSOS

La consellera de Finances, Núria Gómez, va presentar ahir l’estat d’execució del pressupost durant el primer trimestre i va destacar que de gener a març els ingressos han augmentat un 2%, és a dir, que s’han facturat 200.000 euros més. Segons va argumentar, l’increment s’explica per la facturació de l’impost de radicació i el creixement d’ingressos provinents dels aparcaments. Pel que fa a l’endeutament, se situa en 25 milions d’euros, que significa un 59% del límit legal establert. Durant els tres primers mesos de l’any, el comú ha executat el 32% del pressupost, és a dir, 8 milions.

tracking