La futura llei dels agents de circulació garantirà la mobilitat entre parròquies

La reforma legislativa també preveu l'homologació de les graelles entre tots els agents comunals

49074.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Durant l'acte, que ha servit per lliurar les medalles pels 15, 20 i 25 anys de servei i també dos reconeixements especials a Antoni Invernon i Alfons Babot com a primers agents del país, tant el cap de Govern, Toni Martí, com la presidenta de la Comissió Interparroquial de Circulació, Trini Marín, han coincidit que de cara a la modificació de la Llei dels agents de circulació es potenciaciarà la mancomunació de serveis. I per tant es treballarà per "garantir la mobilitat d'agents entre les diferents parròquies", segons ha indicat Marín.

Altres aspectes a tractar en la modificació, que es preveu que estigui enllestida el 2017, serà l'homologació de les graelles entre tots els agents comunals, fet que facilitarà el procés de selecció mitjançant edictes, i dotar de més eines de formació al cos.Un altre dels aspectes rellevants que s'hauran de tenir en compte serà l'homologació de les graelles entre tots els agents, fet que facilitarà la selecció dels que tenen càrrec mitjançant edictes, així com aportar més eines de formació al cos. "Ara hi ha moltes més competències i hi ha serveis que es podrien mancomunar per facilitar-ho tot", ha admès.

En una línia molt similar, durant el seu discurs, el cap de Govern ha posat en relleu que un agent de circulació ha d'estar al servei d'Andorra i "això vol dir tot el territori" i en aquest sentit ha assegurat que la modificació de la Llei dels agents de circulació "donarà possibilitat de mancomunar serveis i permetrà la mobilitat parroquial i que hi hagin graelles homologades entre vosaltres".

D'aquesta manera, tot i recalcar que les administracions "tenen una autonomia pròpia", Martí ha explicat que això no vol dir que no puguem anar cap al sentit comú, ja que tal com ha dit, "som més eficients quan anem en la mateixa direcció".

Per la seva banda, el cònsol major de la Massana, David Baró, ha aprofitat per agrair i reconèixer a tots els agents "la gran tasca que feu" i ha afegit que "espero que aquestes medalles serveixin perquè tingueu presents tots els anys que porteu al capdavant del servei".

tracking