Projecte per portar al poble turistes de Naturlandia

La consellera de Turisme afirma que la iniciativa “arribarà a canviar molt la situació” de la parròquia

49047.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Turisme, Meritxell Teruel, va avançar ahir que la corporació està preparant una iniciativa encaminada a “fer vindre més gent i fer-la baixar de Naturlandia aquí a Sant Julià”. Una proposta que passarà per comissió de turisme aquesta setmana i que d’aplicar-se –de cara a l’any que ve– “arribarà a canviar molt la situació de Sant Julià”, va assegurar. Malgrat el dèficit del parc, la consellera va posar de manifest que “l’activitat turística passa per Naturlandia” perquè “és un pol molt fort que tenim”. En aquest sentit, va assenyalar que “una de les prioritats” d’aquest mandat serà “solucionar la situació financera” de l’ecoparc, que acumula un dèficit de 8,5 milions d’euros que han portat les arques comunals a superar el límit màxim d’endeutament. “La situació és complicada i per això les coses s’han de fer amb molta, molta cura”, va reblar Teruel ahir a la inauguració del Reviu l’Aperitiu que es va celebrar al Centre Cultural i de Congressos. En referència als números vermells, la consellera va afirmar que “ho solucionarem com puguem”, però ja va deixar clar que “no serà fàcil”. Segons Teruel, “es va per bon camí per resoldre el dèficit”. “Anem provant de reflotar i ho aconseguirem”, va sentenciar, i va afegir que “la que veiem que millor vagi per a Sant Julià serà la via que agafarem”.

Els pressupostos, “aviat”La responsable de Turisme va explicar que el comú està treballant en la confecció del marc pressupostari i dels comptes per a aquest any i va indicar que confia que “aviat” s’aprovin els pressupostos. Va dir que desconeix com serà la xifra dedicada a la seva àrea, i va destacar que “estem treballant amb el que teníem fins ara i si tenim menys recursos ens haurem d’emmotllar”. Amb tot, va manifestar que la intenció és mantenir les activitats de promoció turística que es feien fins ara i organitzar-ne de noves. Una de les iniciatives noves que veuran la llum vindrà de la mà del Museu del Tabac. Tot i que Teruel no va voler avançar detalls, va declarar que serà “una cosa molt maca” que tindrà lloc durant tot el mes de juny. Atesa la situació financera, però, va refermar que per a tots els projectes s’intentarà buscar suport extern a través de patrocinadors.

24 ESTABLIMENTS S'IMPLIUEN AL REVIU L'APERITIU

Sant Julià de Lòria va aixecar ahir el teló a les jornades Reviu l’aperitiu que se celebraran al llarg d’aquest mes de maig a un total de 24 bars i restaurants de la parròquia que oferiran tapes i begudes a tres euros. Una inauguració passada per aigua que es va haver de traslladar de la plaça Germandat a l’interior del Centre Cultural i de Congressos. Quatre restaurants van preparar tapes per als assistents mentre que l’empresa Martini, patrocinadora de l’activitat, s’ocupava del vermut. La consellera Meritxell Teruel va destacar el fet que a la sisena edició del Reviu s’hi hagin sumat dues grans superfícies i va relatar que el propòsit és “reactivar els restaurants i comerços de Sant Julià”. Un dels plats forts de l’esdeveniment serà la master class de còctels gratuïta que oferirà Javier de las Muelas el dia 23 de maig.

tracking