Reestablert el subministrament d'aigua a Escaldes

L'aigua encara no és apta per al consum humà

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Tal com han informat des del comú, s'han reomplert els dipòsits i a partir de les set els veïns han començat a recuperar el servei, tot i que de manera progressiva, començant per la zona més cèntrica. Cap a migdia tota la parròquia ja ha recuperat el subministrament.

Amb tot, el comú escaldenc ha insistit que aquesta aigua no és apta per al consum humà, i que estan pendents dels resultats de les anàlisi que han de determinar el grau de terbolesa per decidir si ja es pot tornar a consumir. Mentrestant, la població ha pogut recollir ampolles d'aigua envasada (de Ribes) a partir de les 11 d'aquest matí al Prat Gran, a tocar del Centre d'Atenció Primària (la corporació ha posat a disposició de la població més de 8.000 ampolles).Així mateix, també s'ha procedit a repartir aigua a les escoles de la parròquia a primera hora del matí.El comú també ha informat que les piscines i el gimnàs comunal ja s'han obert i funcionen amb normalitat.

Els afectats lamenten haver de viure una situació així, i que el comú no hagi actuat amb més fermesa després dels talls de l'estiu passat. Per la seva banda els hotelers i restauradors asseguren que estan perdent clients perquè molts opten, un cop s'assabenten que no disposen d'aigua, per marxar a una altra parròquia.

L’aigua d’Aixirivall i de la Urbanització Prat del Riu no és potable

El comú de Sant Julià de Lòria ha informat que les pluges de les darreres hores han fet incrementar els nivells de terbolesa de l'aigua també a la parròquia. Per prevenció, es demana als veïns de la Urbanització Prat del Riu i d'Aixirivall que no beguin aigua de l’aixeta perquè ara per ara no és potable.Fins que les anàlisis no determinin que l’aigua és apta per al consum, es demana fer-ne un ús responsable.

tracking