Sans alerta de “dificultats creixents” a les famílies amb menors d’edat

Assegura que els infants de 7 o 8 anys participen a menys activitats perquè s’han incrementat preus i passen més hores al carrer

49181.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Sans va explicar que “parlem d’infants de 7 o 8 anys que abans participaven a les activitats que s’organitzaven des de l’administració, però que ara passen més hores al carrer que abans perquè hi ha famílies amb dificultats econòmiques”. El conseller atribueix aquesta situació al fet que la posada en marxa del reglament de prestacions socials durant el mandat passat “va servir per justificar un increment de preus d’alguns serveis”. Així doncs, explica que les famílies que es troben en aquesta situació “abans de trucar a la porta del serveis socials, s’estalvien que el nen vagi a l’activitat i, per tant, aquell infant passarà la tarda al carrer o jugant al camp de futbol”. Sans considera que es va aprovar “un excel·lent reglament”, del qual destaca que la minoria també va poder participar a l’hora d’elaborar-lo, però es mostra crític amb els canvis de preus. “Són uns preus que haurien d’estar unificats perquè a cada comú són diferents”, apunta d’entrada, i afegeix que “vam crear aquesta bar­rera perquè en alguns casos no se sap entendre què és un servei públic”. “No estem parlant d’anar a esquiar gratuïtament, estem parlant que infants i joves de fins a 18 anys puguin tenir una oferta de serveis, que els infants puguin gaudir d’activitats esportives i culturals que afavoriran el seu creixement”, va indicar. I insisteix: “Molta gent de la majoria no sap què vol dir un servei públic”, exposant que “es van apujar els preus en alguns casos perquè la gent sàpiga què valen les coses i si tenen alguna dificultat ja trucaran a la porta dels serveis socials. Això per a mi és el servei públic mal entès”.

PreocupacióEl representant del PS remarca que moltes famílies no volen acudir als serveis socials i en els casos que ho fan “tenim uns recursos humans que han d’avaluar la situació i una col·lecció de consellers, en la qual m’incloc, que en el si d’una comissió decidiran si una família, amb els diners que té, pot passar o l’hem d’ajudar perquè el nen vagi a l’activitat”. En aquest sentit, el conseller socialdemòcrata considera que “estem perdent pistonada, són dificultats que ens trobem i el tema de la infància i la joventut ens preocupa molt”.

tracking