El Falgueró aspira a ser un complex urbà multifuncional de luxe
Es vol combinar una part residencial i hotelera de luxe, i una altra d'innovació tecnològica i sanitària
El sector de El Falgueró, ubicat a Escaldes-Engordany, començarà a convertir-se en un complex urbà multifuncional de referència en un període aproximat d'uns tres o quatre anys, segons les previsions de les societats ATRI S.A. I ENCAIX S.A., quehan presentatavuila convocatòria del concurs d'arquitectura per a la generació del masterplan d'aquesta zona. L'àrea,ubicada entre l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell i el col·legi Sant Ermengol, consta de sis parcel·les amb una superfície total de sòl de 7.667 metres quadrats i una edificabilitat de 54.217 metres quadrats.
El director general de Reig Capital Group, Gilles Dregi, ha concretatque l'objectiu és combinar una part residencial i hotelera de luxe, i una altra part d'innovació tecnològica i sanitària per aconseguir explotar el potencial d'Andorra per a gent d'alt nivell. Tot i que el concurs és internacional, es prioritzarà el lideratge dels projectes per part d'equips professionals andorrans, ja que “són els qui coneixen la cultura, la tradició i el terreny”, però aconsellen associar-se amb professionals de fora que tinguin experiència amb aquest tipus de projectes perquè “creiem que com més gent col·labori, el resultat serà millor”.
Les sol·licituds per poder-hi participar ja estan obertes, i d'entre tots els interessats se seleccionaran sis propostes que seran les que participaran en el concurs d'idees, un procés que s'allargarà entre vuit i deu setmanes. Està previst conèixer els guanyadors (pot ser més d'un) a mitjans de novembre.
Elprojecte s'ha presentat davant de desenes de professionals del sector del país, a qui se'ls hi ha insistit que es rodegin d'equips multifuncionals per poder participar en el concurs. La presidenta del grup empresarial Reig Capital Group, Maria Reig, ha considerat imprescindible sortir del país per buscar arquitectes o enginyeries que tinguin experiència en aquest tipus de projectes, com pugui ser al nord d'Europa on estan més avançats en aquest àmbit. A més, també ha insistit en aconseguir projectes moderns però reals i pensats perquè la gent els pugui habitar còmodament, ja que “es prima moltes vegades l'estètica i no es pensa en les persones”. Dregi ha avançat que es prioritzaran arquitectes andorrans perquè són els qui coneixen la cultura, la tradició i el terreny, però “creiem que com més gent col·labori, millor serà el resultat”.
Entre els criteris genèrics per al desenvolupament del complex urbà destaquen la creació d'una línia arquitectònica, estètica i funcional pròpia; la integració en l'entorn urbà i paisatgístic; o la consideració de criteris de sostenibilitat ambiental. Des del grup empresarial Reig Capital Group, han considerat necessàries aquestes instal·lacions perquè han detectat que Andorra té un gran potencial internacional i pot haver-hi molta gent d'alt nivell que estigui interessada pen instal·lar-se al país, bé de manera continua o per passar períodes de temps o vacances.