El comú i Capesa busquen la fórmula per finançar el nou dipòsit
La corporació preveu desbloquejar els 1,3 milions en el proper ple, però la companyia intenta que no s’hagin d’aportar tots els diners
Capesa continua immersa en el procés per poder disposar dels 1,3 milions d’euros que necessita per fer front al cost de les obres de construcció del tercer dipòsit d’aigua de la parròquia. Després que el passat mes de juny no es pogués aprovar l’ampliació de capital per falta de quòrum –calia el 50% i només hi era representat el 23% de l’accionariat– el comú ja va avançar que estava disposat a posar els diners. No obstant això, les dues parts estan estudiant quina és la millor fórmula. “La línia número 1 és fer l’ampliació de capital. Fins ara sempre hem treballat amb diners de Capesa i la intenció és aquesta. Mai ens plantegem que el comú faci de banc”, va assegurar el president de Capesa, Eduard López Mirmi.
En aquest sentit, el comú té previst desbloquejar els 1,3 milions d’euros necessaris i que es preveien cobrir amb l’ampliació de capital en la propera sessió de consell de comú. Així ho va assegurar el cònsol menor, Marc Calvet, que va indicar que “estem buscant la manera perquè no es converteixi a donar uns diners sense tenir la seguretat de recuperar-los”. Així doncs, en el consell d’administració de la companyia que es va celebrar ahir al vespre estava previst tractar aquesta qüestió i escollir quina és la millor fórmula. D’una banda, el comú havia plantejat, com a mesura transitòria, avançar els diners a canvi de les accions i que un cop es pogués tirar endavant l’ampliació de capital, cedir les accions a aquells ciutadans interessats a subscriure-les i així recuperar els diners.
Pòlissa de crèdit
Però des de Capesa es va plantejar la possibilitat de poder subscriure una pòlissa de crèdit bancària per cobrir part del cost de les obres i evitar així que el comú hagués de fer front a la totalitat dels diners. “Volem que l’operació sigui el més neta possible”, va assegurar Calvet, que va indicar que també s’havia plantejat l’opció del comú d’avançar els diners i que en cas que en un termini d’un any no s’hagués pogut completar l’ampliació de capital “Capesa ens hauria de tornar els diners”.
Sigui quina sigui, finalment, l’opció escollida López Mirmi va indicar que “tinc confiança plena que podrem disposar dels diners, si no ja hauríem aturat les obres”.
En paral·lel, la companyia d’aigües d’Escaldes està treballant per poder assegurar el quòrum mínim quan convoqui l’assemblea per aprovar l’ampliació de capital. “Estem fent gestions perquè la gent ens delegui el vot. No demanem un xec en blanc, sinó només poder aprovar l’ampliació de capital”, va remarcar el president de Capesa, que va insistir que l’ampliació de capital “es farà tant sí com no”. Tot i això, són conscients que és un pas a mitjà o llarg termini i, per tant, necessiten els diners abans per poder fer front a les factures dels propers mesos. “A l’octubre no tenim problemes, però de cara al novembre hi podria haver algunes tensions de tresoreria”, va admetre.
EL VEÍ D'ENGOLASTERS FARÀ LES OBRES PER CONNECTAR-SE AL CLAVEGUERAM
El veí d’Engolasters que abocava aigües residuals al medi natural ha arribat, finalment, a un acord amb la corporació per posar remei a la situació. Segons va detallar el cònsol menor de la parròquia, Marc Calvet, fa uns dies es va mantenir una reunió amb l’afectat, Albert Salvadó “i vam pactar una solució”. El mandatari escaldenc va indicar que es tracta “d’una solució legal i que ha d’assumir ell”. Així, aprofitant que Salvadó també és titular d’una parcel·la propera a casa seva, farà passar les canonades corresponents per tal de poder-se embrancar al col·lector general i així estar connectat al clavegueram. Calvet va afirmar que les obres es faran dins del termini previst (el comú havia concedit dos mesos al privat per fer els treballs). D’aquesta manera el cònsol va assegurar que es posarà fi a la problemàtica.
Cal recordar que en un primer moment el privat havia denunciat que uns operaris del comú li havien tallat les canonades. Posteriorment es va saber que el denunciant mai no havia estat connectat a la xarxa de clavegueram i per tant se li va fer un requeriment escrit perquè ho fes.