DA defensa que s'ha invertit més a Encamp en 5 anys que els darrers 30
El conseller encampadà Carles Enseñat assegura que han estat els consolats ‘taronja’ els que han impulsat projectes a la parròquia
Demòcrates per Andorra (DA) reivindica que s’ha invertit més a la parròquia en els darrers cinc anys –durant el consolat taronja de Jordi Mas i ara amb Jordi Torres– que en els 30 anys anteriors. El conseller de DA Carles Enseñat assegura que “s’estan fent més inversions en aquests últims cinc anys de mandat que les que s’han fet en 30 anys”, i coincideix així amb les consideracions de l’exsíndic general i excònsol menor Jordi Dallerès, que va afirmar que “hi ha hagut una voluntat política d’enterrar la parròquia d’Encamp” i que en tres dècades no es va fer cap obra de Govern, ja que totes van anar a parar a altres demarcacions.
També la consellera general Maria Martisella destaca les inversions dels governs demòcrates. En aquest sentit, recorda que “la legislatura passada es van invertir set milions d’euros a l’Hotel Rosaleda, s’ha desbloquejat el tema de Radio Andorra i s’està invertint al Pas de la Casa, on ara es començarà a arreglar la vora del riu Arieja”. Amb tot, destaca que “no hem de lamentar-nos pel que no s’ha fet, sinó que hem de mirar endavant amb el que s’ha d’invertir a la parròquia”, i reitera que “és una molt bona notícia” que es traslladi el ministeri de Cultura a Encamp.
Manca d’inversió
Enseñat diu que “és veritat que des de fa molts anys hi ha hagut una manca d’inversió al poble d’Encamp”, i en aquest context sosté que “hi ha hagut molts governs que a Encamp no hi han invertit mai”. “Comparteixo al cent per cent l’opinió de Josep Dallerès”, manifesta, però matisa que “molts governs no han invertit a Encamp, començant pel seu”. Així, destaca que abans del consolat de Mas, “l’última inversió forta” que es va fer a la parròquia va ser amb el Govern d’Òscar Ribas, quan es va construir el poliesportiu.
Enseñat situa la sintonia política entre comuns i Govern com una de les causes de l’arribada de projectes a la parròquia. A parer seu, la diferència de colors polítics explicaria la deixadesa que segons ell i Dallerès ha patit Encamp. “A Encamp hi ha una vinculació directa entre el Govern i el comú i s’estan fent moltes coses”, defensa, apuntant que la coincidència política atrau inversions i projectes a Encamp. Així mateix, Martisella assenyala que “convinc que hem d’anar tots junts i treballar i ara s’està invertint a tot Andorra”.
Coincidint amb la també parlamentària encampadana, Enseñat detalla que amb els taronja al comú “es va aconseguir portar el ministeri de Cultura”, es va fer Prada de Moles, l’obra de restauració de Radio Andorra, la licitació d’un projecte a l’edifici de Sud Radio i el pla d’embelliment del Pas de la Casa.
Alís admet les millores
De la seva banda, l’excònsol major Miquel Alís considera que és cert que a Encamp “el Govern hi gasta poc des de fa molts anys”. Amb tot, admet que hi ha hagut millores i les vincula a la presència del ministre encampadà Jordi Torres a l’executiu. “Sembla que el ministre Torres fa un esforç per la parròquia”, sosté, tot remarcant que s’han fet obres al port d’Envalira i a Beixalís, i destaca especialment “la gran idea de tornar la ràdio a la parròquia”, tot i que recorda que “quan ho va dir li van saltar a sobre”.
Així, tot i que assegura que “m’alegro i felicito el ministre per intentar moure inversions a la parròquia”, també subratlla que no tot s’ha materialitzat perquè “els consellers del seu partit no li donen suport”. Si no –apunta– “ja hauria tornat la ràdio”. Tot i així, subratlla que “no vull donar la culpa a ningú”, perquè “si s’haguessin fet activitats com a la Massana la parròquia tiraria”.